Huub Oosterhuis. Bron wikipedia.nl
Huub Oosterhuis. Bron wikipedia.nl

Ode aan Huub Oosterhuis

Uit

BERLICUM - Vorig jaar met Pasen 2023 stierf Huub Oosterhuis. Er lagen al enige plannen klaar om met zijn vele muziekwerken aan de slag te gaan. Na 9 april wist een groep muzikanten en zangers/zangeressen uit de regio het zeker: in 2024 brengen ze een ode aan Oosterhuis, in de omgeving van Rosmalen, Berlicum, Loosbroek, Middelrode, Heeswijk Dinther, Vught, Sint Michielsgestel, Den Dungen en meer.

Wat gaan ze doen? Op drie zaterdagen krijgt vanaf 17.00 uur in drie verschillende kerkgebouwen deze ode gestalte. Er worden liederen uit zijn repertoire gezongen, er zijn meezing liederen, de Missa Solemnis wordt uitgevoerd, dit is zijn mis met muziek door componist Tom Lowenthal. Naast de Missa Solemnis een groot aantal liederen, zoals: Groter dan ons hart; Ken je mij?; Lied van de 7e dag; Lied aan het licht.

De uitvoering wordt gedaan door cantorijen uit Vught en Berlicum-Rosmalen, versterkt met gastzangers en het klein koor, samen met het groot koor. Een aantal muzikanten doen mee op orgel, piano, dwarsfluit en andere.

De gastzangers komen uit Loosbroek, Middelrode, Engelen, Rosmalen, Den Bosch. Het geheel staat onder leiding van Greet Strijker-van den Berg, dirigent/cantor uit Berlicum.

De groep is te beluisteren, telkens vanaf 17.00 uur op zaterdag 6 april, Sacramentskerk Middelrode, Driezeeg 38. Op zaterdag 13 april, SOW-kerk Berlicum-Rosmalen, Raadhuisplein 4 en op op zaterdag 20 april, Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5 Vught.

Inloop vanaf 16.30 uur, entree gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.

Lees ook