Afbeelding

YouTube ster MeisjeDjamila signeert haar eerste boek in Rosmalen

Nieuws

ROSMALEN – Op woensdag 24 april jl. was het een drukte van jewelste bij Boekhandel de Omslag op De Driesprong. De boekhandel had YouTube ster MeisjeDjamila (32) weten te contracteren en ze was naar Rosmalen gekomen om haar eerste boek ‘Mila en de magische dromenvanger’ te signeren. De belangstelling was groot. 

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

Met 1,6 miljoen volgers is MeisjeDjamila de grootste Nederlandse vrouwelijke YouTuber. Maar ook is ze actrice, zangeres en zelfs songwriter. Ze bracht tot nu toe ook eigen muziek, speelgoed en een sieraden- en parfumlijn uit. Ze speelt de hoofdrol in de filmserie Misfit en is nu op tournee om haar eerste boek te promoten wat ze samen met jeugdboekenschrijfster Daniëlle Bakhuis heeft uitgebracht. Het boek gaat over Mila die voor haar tiende verjaardag een dromenvanger cadeau krijgt. Het boek geeft je een kijkje in de wereld van dromen en de avonturen die Mila vervolgens beleefd, wat wil jij dromen vannacht? 

MeisjeDjamila: “Ik heb de inspiratie voor dit boek gehaald uit mijn eigen jeugd. Dit soort boeken waarvan ik er nu zelf een heb geschreven, korte verhaaltjes met Indonesische en Chinese inslag, las ik ook als kind. Dit komt doordat mijn ouders het lezen van deze boeken stimuleerde omdat ze me cultuur wilde meegeven. Mijn ouders hebben wat Indonesisch en Chinees bloed in hun aderen. De boeken hebben veel impact op mij gehad en van jongs af aan had ik al plannen om zelf ooit een boek uit te brengen. Kleine verhaaltjes met een grote impact die mooie positieve levenslessen beschrijven. Zelf ben ik ook altijd positief in de filmpjes op mijn YouTube kanaal.”

MeisjeDjamila: “In het begin was ik veel bezig met muziek op mijn YouTube kanaal tot de Rainbow loom bandjes populair werden. Die (arm)bandjes werkte goed in mijn filmpjes en dat bepaalde ook de jonge doelgroep die mij ging volgen. Ik woon de helft van het jaar in Amerika en de rest ben ik in Nederland. Ik wilde altijd al naar Amerika en mijn moeder vond dat goed, als ik er zelf, maar voor werkte en spaarde, zo gezegd, zo gedaan. In een tussenjaar ben ik gaan rondreizen, in Amerika terechtgekomen en er blijven wonen. Inmiddels heb ik 1,6 miljoen volgers op mijn YouTube kanaal en kan ik van die inkomsten leven. Dit is mijn carrière op dit moment. Ik vind het heel leuk om te doen, ik zou geen kantoorbaan willen. Het is wel hard en veel werken. Je volgers verwachten toch regelmatig wat nieuwe filmpjes online. Ik ben zelf een dromer en heb mijn dromen waar gemaakt. Het YouTube kanaal en MeisjeDjamila zijn een personage, zelf ben ik rustiger dan dat ik me op mijn kanaal voordoe. Wat ik wil gaan doen na mijn Youtube carrière? Muziek maken en schrijven, ik zing, speel gitaar en schrijf nummers.” 

Het eerste boek ‘Mila en de magische dromenvanger’ van MeisjeDjamila is te koop bij Boekhandel De Omslag De Driesprong 31 www. https://libris.nl/deomslag. Je volgt MeisjeDjamila via https://www.youtube.com/@MeisjeDjamila

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Lees ook