Afbeelding

OJC verliest van koploper Barendrecht

Sport

ROSMALEN - OJC nam het afgelopen zaterdag in eigen huis op tegen de lijstaanvoerder Barendrecht. Het duel ging met 0-2 verloren.

De wedstrijd werd al na twee minuten op zijn kop gezet door een ongelukkig klutsmoment na een korte corner, waaruit Olijfveld eenvoudig de 0-1 kon binnenkoppen. herstelde zich snel na deze tegenslag en zette Barendrecht goed onder druk. Dit resulteerde in diverse mogelijkheden voor de actieve Tom Pijnenburg.

Het middenveld van OJC met Dennis van Meurs, Tom Wijkmans en Bob Zonneveld stond als een huis en de verdediging werd goed geleid door de uitstekend debuterende Wouter van der Plas. Van der Plas werd, door ziekte van Jeroen Keeris en een blessure van Luuk Vogels, plotseling voor de leeuwen gegooid en speelde foutloos. Beide teams gingen uiteindelijk rusten met een 0-1 stand.

Mouad Hassan verving Rick Wels en dat zorgde direct voor veel dreiging in de aanval van OJC. Telkens weer als Hassan de bal kreeg volgde er veel gevaar in het zestienmetergebied van Barendrecht. OJC was in de tweede helft beter dan Barendrecht en verdiende de gelijkmaker.

Na een rush van Hassan werd bij de tweede paal Tom Pijnenburg bediend met de grootste kans van de wedstrijd. Voor een leeg doel schoot Pijnenburg op de paal. In dezelfde minuut counterde Barendrecht via alweer Olijfveld zich naar de beslissende 0-2. OJC werd gedwongen nog meer risico te nemen en kwam in een scherpe counter goed weg toen Barendrecht óók de paal raakte.
OJC heeft zich dapper geweerd tegen kampioenskandidaat Barendrecht.

Volgende week volgt alweer een zware uitwedstrijd, tegen het sterke sv Blauw Geel ‘38. Blauw Geel verkeer in stabiel vaarwater. Alle spelers hebben hun contract verlengd en de TC is erin geslaagd om deze sterke selectie met enkele topspelers aan te vullen. Toch is OJC niet kansloos in Veghel indien het de intensiteit van afgelopen zaterdag op kan brengen.

Lees ook