Op de foto staat van links naar rechts; Tony Hendriks, William Verstappen, wethouder Marianne van der Sloot , Max Thumann en Rob Hoogeboom
Op de foto staat van links naar rechts; Tony Hendriks, William Verstappen, wethouder Marianne van der Sloot , Max Thumann en Rob Hoogeboom

Wethouder Van der Sloot bezoekt Taekwondo Rosmalen

Sport

ROSMALEN - Op 12 maart 2024 heeft wethouder Marianne van der Sloot van gemeente ’s-Hertogenbosch een bezoek afgelegd bij Taekwondo Rosmalen. In haar portefeuille heeft ze Sport en is ook graag op de hoogte van wat er in de gemeente allemaal afspeelt. Ze is door William Verstappen en Max Thumann op allerlei gebied bijgepraat over deze sportvereniging. 

De club is door Max Thumann opgericht in 1976 en nu 48 jaar jong. Ook is ze geïnteresseerd in de nieuwe zaal die onlangs na een forse opknapbeurt door de gemeente is opgeleverd. De zaal wordt overdag gebruikt door BS De Sprong. In avond is het gebruik door de martial arts sporten die van deze zaal gebruik maken. Zoals Rosmalense Judo Club, karate club Tomoe Kyokushinkai Dojo en aikido. 

Ze was enthousiast over het feit dat alle leeftijden de sport beoefenen. Dit met veel respect, discipline en passie. Zo ook de trainers Tony Hendriks en William Verstappen en vrijwilligers die zich inzetten. De diverse vormen van taekwondo heeft ze mogen aanschouwen waarbij de Kihap letterlijk mocht aanhoren. Door een 5 tal jongere deelnemers zijn extra drie tae guks / poomsae gelopen. Deze sport is ook een Olympisch sport en zal ook te zien zijn tijdens de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Op 9 en 10 november 2024 heeft Taekwondo Rosmalen weer haar toernooi waarbij ze van harte welkom is.

Lees ook