Afbeelding
bente van toren

Knuiman matchwinner in Watergraafsmeer

Sport

ROSMALEN - Met een 0-1 overwinning bij het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer heeft OJC Rosmalen 1 zich steviger in het linkerrijtje van de Derde Divisie gepositioneerd. Wie anders dan Dennis Knuiman was de matchwinner. 

Niemand van OJC was ooit op het sportpark van JOS Watergraafsmeer geweest. Deze in het verleden gerenommeerde Amsterdamse amateurclub beschikt over een miniem sportpark met historische kleedkamers. Rinus Michels himself heeft hier het trainerschap geleerd.
JOS stond er niet goed voor op de ranglijst en had samen met Dongen de meeste tegendoelpunten vergaard. JOS zelfs meer dan 70! OJC voelde zich verplicht om er alles aan te doen om deze wedstrijd in winst om te zetten om zodoende ook OSS’20 te helpen om de vervelende nacompetitie te vermijden. ‘Liever een busrit naar OSS dan naar Amsterdam’, was het credo.

Met meer dan voldoende inzet slaagde een in balbezit ondermaats OJC erin om de punten mee te nemen naar Rosmalen. JOS was duidelijk bang van Dennis Knuiman en deze topspits werd meerdere keren van achteren op gewelddadige wijze afgestopt. Na een eerste aanslag volgde al snel de tweede en deze kon niet anders dan met een rode kaart worden bestraft door de uitstekend leidende scheidsrechter Krop. Uiteindelijk spaarde de leidsman JOS in de eindfase toen een doorgebroken Knuiman van achteren werd onderuit geschopt. Deze tweede rode kaart werd JOS bespaard.
JOS slaagde niet in het afstoppen van Knuiman. Net voor rust ging aanvoerder Tom Wijkmans ervan door en bediende de topscorer op maat. Dennis wist wel raad met deze uitgelezen kans op de 0-1. Achteraf was deze treffer goed voor drie punten. De bezoekers lieten een teleurgesteld JOS achter in mineur. De Amsterdammers kunnen zich gaan opmaken voor een ongewenste nacompetitie tegen een dreigende degradatie.

Volgende week komt de potentiële winnaar van de derde periode Quick Den Haag naar De Groote Wielen. Bij winst van OJC kan deze periodetitel pas na de laatste wedstrijd vergeven worden. Met weemoed zal OJC terugdenken aan het onnodige puntenverlies en persoonlijke fouten tegen Gemert en Unitas. De derde periodetitel was binnen handbereik en is nu nog slechts een stipje aan de horizon. 

Lees ook