Afbeelding

Nieuwe Gekoelde Bus voor Voedselbank Den Bosch en Omstreken

Ondernemend

‘S-HERTOGENBOSCH - Tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdagmiddag 26 januari 2024 werd de nieuwe gekoelde bus van de Voedselbank Den Bosch en Omstreken officieel in gebruik genomen. De vervanging van de oude bus, na meer dan 12 jaar trouwe dienst, was absoluut noodzakelijk.  

Jo Maas, bestuurslid logistiek benadrukte het belang van de nieuwe bus “bij de oude bus werkte de koeling niet altijd meer naar behoren, wat onacceptabel is gezien de garantie die wij aan onze klanten moeten bieden voor veilig vers voedsel”  

De gekoelde bus is een onmisbare schakel in het dagelijkse transport van voedingsmiddelen van en naar de Voedselbank vestiging in de Jagersheuvelstraat. De chauffeurs leggen wekelijks zo’n 70 ritten af langs diverse leveranciers om producten op te halen of naar verschillende uitgiftepunten in de omgeving te brengen. Verse producten zoals groenten en vlees moeten onder de juiste condities worden vervoerd om te voldoen aan de wettelijke normen voor voedselveiligheid. 

De aanschaf van de nieuwe bus werd, onder andere, mogelijk gemaakt door de steun van donateurs. Enkele van hen waren persoonlijk aanwezig bij de sleuteloverhandiging en maakten de eerste rit van de fonkelnieuwe bus mee. De Voedselbank Den Bosch en omstreken is alle donateurs heel erg dankbaar voor hun gulle steun!

De Voedselbank Den Bosch en Omstreken voorziet ongeveer 500 gezinnen in en rondom Den Bosch wekelijks van gratis voedsel. Dit voedsel ontvangen wij van onze voedseldonateurs, zoals supermarkten en voedselproducenten, die ons ondersteunen en waarmee we samen voedselverspilling tegengaan. Daarnaast ontvangt de Voedselbank verse groente en fruit uit de Voedseltuin Villanueva. Het geven van deze voedselhulp wordt mogelijk gemaakt door de inzet van circa 200 enthousiaste vrijwilligers en de ruimhartige steun van onze sponsors en donateurs.  

Lees ook