Afbeelding

Toekomst Lambertuskerk en Laurentiuskerk

Nieuws

ROSMALEN - Op dinsdag 9 april om 19.30 uur in de Laurentiuskerk en op donderdag 11 april om 19.30 uur in de Lambertuskerk zijn bijeenkomsten gepland voor kerkgangers van deze gemeenschappen. Dan wordt de vooruitgang van het samengaan van de geloofsgemeenschappen van de Laurentiuskerk en de Lambertuskerk in Rosmalen besproken. Op die avonden kunnen de zorgen en dromen voor de toekomst van de gemeenschappen worden gedeeld.

Deze bijeenkomsten passen in een periode van veelvoudig en positief overleg met vele werkgroepen rondom het samengaan van de geloofsgemeenschappen van de Laurentiuskerk en de Lambertuskerk in Rosmalen. Inmiddels heeft het parochiebestuur aan bisschop De Korte gevraagd om de procedure voor onttrekking aan de eredienst van de Laurentiuskerk in gang te zetten. De precieze datum van de kerk is nog niet bekend, maar dat zal dit najaar gebeuren.

Na raadpleging van de priesterraad (een adviesorgaan voor de bisschop) heeft de bisschop al wel het decreet vastgesteld waarin de onttrekking aan de eredienst uiterlijk 31 december 2024 wordt bekrachtigd. Bezwaren tegen dit decreet kunnen vanaf maandag 11 maart tot en met woensdag 20 maart 2024 bij de bisschop kenbaar gemaakt worden.

De voorbereidingsgroep samengaan Laurentius en Lambertus kijkt uit naar de bijeenkomsten in april waarbij iedereen zich gehoord en welkom mag voelen.

Lees ook