Afbeelding

Wim Reijnders dirigent Bossche opera

Nieuws

HINTHAM - Per 1 oktober is Wim Reijnders aangesteld als dirigent van de Vereniging Bossche Opera (VBO). Met hem heeft het operagezelschap, met zijn thuishaven in het Hinthamse De Biechten, een gedreven dirigent en artistiek leider.

Na het Galaconcert van 30 juni j.l. in de Verkadefabriek ter ere van haar 60-jarig bestaan is de Vereniging Bossche Opera op zoek gegaan naar een nieuwe dirigent. Twee kandidaten voldeden aan alle eisen. Wim Reijnders is met overweldigende meerderheid door de leden gekozen tot de nieuwe dirigent van VBO.

Wim Reijnders 65 wilde in zijn vroege jeugd fanfaredirigent worden. Dat is er niet van gekomen. Hij ging schoolmuziek studeren aan het conservatorium van Maastricht en volgde later de opleiding tot zanger. 40 jaar gaf hij muzieklessen op basisscholen. Daarnaast leidde en leidt hij vele soorten koren. Zijn ervaring met theaterproducties past precies bij de plannen van VBO om (semi)scenische uitvoeringen te geven.

Wims motto luidt: ‘De koorleden moeten de repetitie met meer energie verlaten dan dat ze hadden bij binnenkomen.’ Dat is hem de eerste repetities prima gelukt volgens Claire Oostvriesland, bestuurslid en sopraan bij het koor. Zij vervolgt: “Wim is iemand die vol overgave de repetities leidt.

Dankzij de combinatie van dirigent, zanger en onderwijzer weet hij de leden telkens weer te inspireren. Met Wim hebben wij een zeer enthousiaste, bevlogen en ervaren dirigent in huis gehaald.”

Zodra bekend was dat hij het koor zou gaan leiden heeft VBO besloten mee te werken aan het Sociaal Diner van Cultureel Centrum De Biechten in Hintham. Op 21 december vanaf 13.00 uur treedt het koor op tijdens dit diner waarvoor kaarten à 17,50 euro te bestellen zijn bij De Biechten 070-6419072.

Lees ook