Foto Bente van Tooren
Foto Bente van Tooren Bente van Tooren

Prima eindklassering OJC na winst in Uden

Sport

ROSMALEN - Ondanks de vervelende degradatie voor de Udenaren werd OJC zoals gebruikelijk hartelijk ontvangen door het gastvrije UDI’19. OJC kwam naar Uden met slechts één missie en dat was drie punten scoren om zodoende zicht te houden op de derde periodetitel. De missie was na 90 minuten geslaagd, echter won het verrassend goed teruggekomen Groene Ster van het verzwakte Hercules en zodoende ging de derde periodetitel naar het verre Zuid-Limburg.

Met 54 punten is OJC geëindigd op een 5e plaats op de ranglijst. De vereniging kan trots zijn op het Rosmalense team dat in de grote regio Den Bosch op het hoogste amateurniveau vertegenwoordigt.

OJC moest het deze laatste wedstrijd doen zonder Joey Hellstern, Yamani el Aharchaou, Lex van Dijk en aanvoerder Tom Wijkmans. Desondanks scoorde, uit een uitstekend genomen hoekschop door Joep van der Velden, de beresterke Emile Lieuwen de 0-1 in de 33e minuut. Dit was al de vijfde treffer dit seizoen van deze betrouwbare linkspoot, die onze club na een jaar weer gaat verlaten.

Hij zorgde daarmee ook voor de ruststand. Een bij vlagen slordig spelend OJC zag er niet goed uit bij de gelijkmaker van de ingevallen Jan den Hatert van UDI’19. Deze tegentreffer viel in de 53e minuut. Uiteindelijk scoorde, ook nu weer een verdediger, Daan van Tooren uit weer een spelhervatting van OJC de 1-2. De ingevallen Bram Lederer nam een messcherpe vrije trap richting tweede paal en daar stond Daan op de juiste plek om af te ronden.

OJC vond het daarna wel goed zo en UDI was niet bij machte om nog gevaarlijk te worden. De selectie toog daarna richting Eindhoven in plaats van naar Rosmalen, waar ter bekroning van het succesvolle seizoen een hapje en drankje genuttigd werd, om op een aangename wijze het officiële seizoen af te sluiten. Dinsdag a.s. speelt OJC 1 nog een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen het nationale team van Sint Maarten.

Op 9 juni volgt dan nog de OJC-veiling, waar een deel van de selectie en staf aanwezig zal zijn. Daarna gaat de succesvolle spelersgroep genieten van een verdiende zomerstop, met op dinsdag 11 juli - voor een behoorlijk gewijzigde selectie - weer de eerste training van het nieuwe seizoen.     

Lees ook