Afbeelding

Droomreis

Nieuws

Dat je als ouder niet alleen zorgt voor de eerste levensbehoeften, maar ook vaak taxichauffeur bent, personal assistent en kok (niet zo’n hele goede), is natuurlijk wel bekend. Lastig wordt het soms wel als je naast dat alles ook nog eens op moet treden als privéleraar.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben zelf docent, dus ik snap heus wel het nut van huiswerk. Het is alleen soms wel wat veel. Drie dochters, waarvan er één elke dag huiswerk heeft, de tweede twee keer in de week en de derde in ieder geval één keer. Dan komen er altijd nog presentaties bij, zoals boekbesprekingen of een spreekbeurt. En in het geval van de oudste een droomreis.

Deze werkelijk verschrikkelijke opdracht vraagt alle hens aan dek. Niet alleen moet dochterlief een bestemming uitkiezen, een plan maken voor minimaal 21 dagen excursies (met maximaal twee rustdagen), ook moet ze uitrekenen wat het gaat kosten en mag ze niet boven een bepaald budget uit komen. Oh en ze zit in groep 8.

Bij de oudste hebben we hier ook dagen aan gewerkt. We, zeg ik ja, want het is schier onmogelijk voor een kind alleen. Ter vergelijking: mijn oudste dochter moet nu in de tweede van het voortgezet onderwijs een weekendje weg regelen op papier.

Daarbij zijn wij als ouders niet meer bij elkaar, dus hebben we overleg. Help jij met hoofdstuk 1, dan doe ik het tweede. Ook de jongste dochter moest namelijk een werkstuk maken. Heen en weer gaat het. Overzicht is er niet altijd.

Kunnen ze het niet zelf, vraagt u mij misschien? Dan stel ik voor dat u zonder ooit te weten hoe, zelf een PowerPointpresentatie maakt. Of afbeeldingen in een document plakt. Of uw kind van 11 uw droomreis laat boeken van minimaal 21 dagen.

Natuurlijk willen we met alle liefde helpen en ondersteunen. Als het alleen ons huiswerk gaat worden, gaan we dan niet een stap te ver?

Groetjes
Sophie Fleur van de Ven

Lees ook