Afbeelding

Last van gistpuistjes op je gezicht

Ondernemend
 
Als je gezicht jeukt, verschijnen er puistjes in dat gebied. Dus als je puistjes op je gezicht krijgt, komt dat door de gist. Bah! Gistpuistjes zien eruit als kleine rode bultjes met een witte kern. Ze jeuken ook en kunnen erg ongemakkelijk zijn omdat ze zo op je gezicht zitten. Maar maak je geen zorgen, ze zijn niet schadelijk voor je huid en gaan na een paar dagen vanzelf weg. Als de jeuk te erg wordt of als je meerdere puisten op je wangen hebt, dan moet je verder lezen om te weten hoe je zo snel mogelijk van gistpuisten op je gezicht afkomt.

Home remedies om van gistpuistjes in je gezicht af te komen.

Breng appelciderazijn of honing aan op de getroffen plek. Laat het ongeveer 20 minuten zitten en was het dan af met gewoon water. Dit is een eeuwenoud huismiddeltje om van huidinfecties af te komen. Was je gezicht met een milde schimmelwerende face wash om van de infectie af te komen. Gebruik een gezichtsspray of zelfgemaakte toner van appelciderazijn en water. - Breng groene thee-extract aan op het aangetaste gebied. Zorg ervoor dat het product 100% groene thee extract is en niet groene thee olie. Houd je gezicht gehydrateerd door veel water te drinken en regelmatig vochtinbrengende crème aan te brengen. Vermijd wrijven of krabben over het aangetaste gebied. Dit kan de aandoening verergeren en littekens veroorzaken.

Tips om herhaling van gistpuistjes op je gezicht te voorkomen

Reinig je gezicht twee keer per dag met een milde face wash. Breng pure aloë vera gel aan op de aangetaste plek. Vermijd het dragen van synthetische kleding zoals nylon en satijn. Gebruik een luchtbevochtiger in jouw kamer om de lucht vochtig te houden. Vermijd overmatige inname van suiker of cafeïne, want dat kan puistjes veroorzaken. Eet een gezond en evenwichtig dieet om jouw voedingsstoffen binnen te krijgen. Slaap voldoende om jouw lichaam en huid gezond te houden.

Conclusie

Gist is een soort schimmel die voorkomt op de menselijke huid en in de darmen. Zij komt van nature voor en is voor de meeste mensen niet schadelijk, maar door bepaalde omstandigheden kan zij uit de hand groeien en een probleem worden. Gist kan jouw huid besmetten, vooral plekken die warm en vochtig zijn en bedekt zijn met kleding, zoals de liezen, onder de borsten, onder de armen en tussen de tenen. De schimmel voedt zich met zweet en oliën van je huid, en produceert een stof genaamd beta-diol-in die een allergische reactie op je huid kan veroorzaken, wat resulteert in rode, jeukende en ontstoken puistjes. Deze puistjes worden vaak verward met acne, maar zijn eigenlijk een ander soort puistjes. Gist kan elk deel van het lichaam besmetten, maar het komt vaker voor op het gezicht dan op de rest van het lichaam omdat het gedijt in een warme en vochtige omgeving. Lees meer over puistjes hier.

Lees ook