De Bossche gedecoreerden, met in hun midden Jack Mikkers.
De Bossche gedecoreerden, met in hun midden Jack Mikkers.

Acht lintjes in Rosmalen

Nieuws

ROSMALEN - Maar liefst acht mensen uit Rosmalen kregen op 26 april een lintje uit handen van burgemeester Jack Mikkers. Nuland en Vinkel vielen elk een keer in de prijzen. In totaal behaagde het de koning om 25 inwoners van de gemeente Den Bosch te onderscheiden.

Thuis of op een speciale locatie werden de gedecoreerden daarover geïnformeerd. De uitreiking van het versiersel vond diezelfde middag plaats in het Jheronimus Bosch Art Center.

De gedecoreerden uit Rosmalen:

Fia de Vos-van Rijsbergen (68)

Werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is sinds 1997 vrijwillig actief op het gebied van welzijn, zorg en toerisme, o.a. bij Scouting Sint Joris Ridderkerk, Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers, ANWB Reizen, Stichting Actieve Senioren, Zomerschool 55+ en vereniging De Zonnebloem.

Jo Maas (72)

Werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Jo is sinds 2004 vrijwillig actief op het gebied van armoedebestrijding, ouderenwelzijn en woningbeheer, o.a. bij de Vereniging van Eigenaren van het appartementsgebouw aan de Verlengde van Meeuwenstraat/Deken van Roestellaan in Rosmalen, Voedselbank Den Bosch en Vivent Mariaoord.

Ger van der Burgt (70)

Werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ger is sinds 1965 vrijwillig actief op het gebied van buurtcohesie, o.a. bij stichting Sociëteit Orthinon en stichting Gemeenschapshuis Orthen.

Annie van der Nieuwendijk-Voets (81)

Werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Annie is sinds 1974 mantelzorger voor haar gehandicapte echtgenoot. Door haar intensieve zorg heeft dit op haar leven een flinke – ook beperkende - impact gehad. Door haar permanente inzet is eveneens de professionele zorg sterk ontlast.

Hans Breuer (64)

Werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hans is sinds 1988 vrijwillig actief op het gebied van o.a. media, goede doelen en carnaval o.a. bij stichting ROS Kabelkrant, stichting Soos Satisfaction Rosmalen, stichting Vrienden van het Rosmalense Carnaval, Stichting Jeugd- en Vormingswerk Rosmalen, de Reutemeteutenrit in Zandhazendurp en stichting Alpe d’HuZes.

Anny van den Heuvel–van Beurden (76)

Werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Anny is sinds 1985 vrijwillig actief op het gebied van patiëntenwelzijn, ouderenwelzijn en mantelzorg, o.a. bij stichting Vier het Leven en Vicki Brownhuis.

René Holweg (63)

Werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. René is sinds 1980 vrijwillig actief op het gebied van o.a. media, carnaval en jeugdwelzijn, o.a. bij stichting Soos Satisfaction Rosmalen, Ruitersport Vereniging Rosmalen, de Vincentiusvereniging, RKKSV Kruisstraat Zeskamp, Hippe Happen Festival, Veilig op Weg van Transport en Logistiek Nederland, ROS Kabelkrant/ROS Radio, Stichting Jeugd en Vormingswerk Rosmalen, RIVU en de Reutemeteutrit in Zandhazendurp.

Edwin Smolders (48)

Werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Edwin is tenminste sinds 1997 vrijwillig actief op het gebied van sport, o.a. bij voetbalvereniging OJC Rosmalen, de Vestingloop, Swim To Fight Cancer, Triathlon Rosmalen, Hockey Club ’s-Hertogenbosch, FC Den Bosch en Basketbalclub Heroes.

Ook Toos van Grinsven uit Vinkel en Jan van der Biezen uit Nuland kregen een koninklijke onderscheiding.

Toos van Grinsven–Gloudemans (75)

Werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Toos is sinds 1971 vrijwillig actief op het gebied van heemkunde en jeugdwelzijn, o.a. bij Scouting Antares en Heemkunde Vinckel.

Jan van der Biezen (69)

Werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Jan is sinds 1990 vrijwillig actief op het gebied van agrarische belangenbehartiging, natuurbeheer en buurtcohesie o.a. bij Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond, Federatie Collectief ANB Oost-Brabant, agrarische natuurvereniging D’n Beerse Overlaet, Buurtvereniging Duyn en Dael en KVO/ZLTO koor.

Lees ook