Afbeelding

Kom samen herdenken op 2 november

Gemeente

EMPEL - Op de Parochiebegraafplaats in Empel wordt zaterdag 2 november voor de vijfde keer een speciale herdenkingsavond gehouden. In het kader van Allerzielen worden overleden dierbaren op een bijzondere manier herdacht. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen!


Met live muziek en zang, een gedicht, lichtjes en een herinneringsboom wordt op gepaste wijze stilgestaan bij alle dierbare overledenen. Daarna is er de mogelijkheid om een lichtje te plaatsen op het graf of bij de herdenkingsplek van hun overleden dierbare. Kaarsen zijn te koop voor € 5. De opbrengst van de verkoop van deze kaarsen wordt gebruikt om dit evenement ook in de toekomst weer te organiseren. Na afloop van de ceremonie wordt er in een tent gratis koffie, thee en warme chocolademelk geschonken.

Start processie

Om 19.00 uur start de eucharistieviering in de Heilige Landolinuskerk. Tijdens deze Allerzielenviering is er speciaal aandacht voor de overledenen waarvan het afgelopen jaar in de Heilige Landolinuskerk afscheid is genomen. Het koor uit Empel verzorgt de muzikale omlijsting. Diegene die niet aanwezig zijn bij de herdenkingsdienst in de kerk kunnen om 19.50 uur aansluiten op het kerkplein. Vanaf hier wordt in een stille processie met kaarsjes naar de sfeervol verlichte begraafplaats gelopen, waar de herdenking plaatsvindt.

Herinneringsboom

In een speciale herinneringsboom kunnen nabestaanden die iemand willen herdenken boodschappen en foto’s hangen. U kunt hiervoor zelf een foto meenemen of ter plaatse een herinnering schrijven en in de boom hangen. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Heilige Landolinuskerk en Paulien Graves Uitvaartbegeleiding. Er zijn elk jaar weer veel vrijwilligers nodig. Wilt u ook meehelpen bij de organisatie? Neem dan contact op met Paulien Graves: info@paulienuitvaart.nl of 073-888 5808. Voor meer informatie over de herdenkingsavond kunt u ook contact opnemen met Paulien Graves: 06 203 608 92

De herinneringsboom werd in 2018 gevuld met vele persoonlijke boodschappen

Lees ook