Afbeelding

Pubquiz Korfbalclub HUP voor Dream4Kids

Uit

ROSMALEN - Twan van korfbalclub HUP heeft er weer zin in! Voor de achtste keer organiseert het genootschap van de Ronde Korf op 1 maart in biercafé D’n Beer in Rosmalen een pubquiz voor het goede doel. 

Even voor de duidelijkheid: korfbalclub HUP heeft niets te maken met korfbal. “Toen we begonnen hadden we nog nooit een korfbal aangeraakt”, lacht hij. “Het begon doordat een goede vriend en ik vonden dat er in Rosmalen weinig gebeurde. Nu kun je erover gaan klagen, maar je kunt ook iets doen.” Het eerste evenement was een korfbaltoernooi. Ze verzonnen de naam HUP en bedachten een logo. De opbrengst ging naar een goed doel.

Het tekent korfbalclub HUP. “Wat we ook organiseren, plezier staat bovenaan. Als we het niet meer leuk vinden om te doen, dan verzinnen we iets anders”, legt Twan uit. Verwacht dan ook geen grote of serieuze prijzen bij ‘De gezelligste pubquiz van Rosmalen!’ “Wij regelen wat onzinnige prijsjes die we grotendeels bij de kringloopwinkel vandaan halen. Die betalen we overigens zelf en halen we niet van de opbrengst af”, zegt Twan nadrukkelijk. “Ons doel is zoveel mogelijk geld binnenhalen voor een goed doel én natuurlijk een gezellige avond.”

Het goede doel is dit keer Dream4Kids. Zij organiseren voor kinderen met een trauma tussen de zes en twaalf jaar een droomdag. “Dit is een onzichtbare groep kinderen die een trauma heeft opgelopen door bijvoorbeeld een vechtscheiding, misbruik of verlies van een broertje of zusje”, legt dreamchaser Jeroen van Dream4Kids uit. “Wat wij willen doen is die kinderen weer vertrouwen geven in de toekomst en ze laten zien dat zij ertoe doen.”

Vraag Jeroen naar zijn vrijwilligerswerk en zijn ogen beginnen te glimmen. “Een tijd terug was er een jongen die gek was van de popgroep Toto en graag met de drummer van de band achter de drumkit wilde zitten. In principe zeggen we nooit tegen een kind dat iets onmogelijk is, maar ik dacht wel: oei, dit wordt een uitdaging. Na veel via-via lukte het om een meet & greet met Toto te regelen. De jongen achter in de auto had een topdag en dat is waar ik dit voor doe.”

Wil je op vrijdag 1 maart een supergezellige avond én ook bijdragen aan Dream4Kids? Regel dan een team van 3 of 4 mensen voor de pubquiz en meld je aan via www.korfbalclubhup.nl

Lees ook