St Cecilia Rosmalen
St Cecilia Rosmalen

Voorjaarsmatinee Muziekvereniging St. Cecilia

Uit

ROSMALEN - Opmaat naar de Lente! Onder deze titel brengt Muziekvereniging Sint Cecilia uit Rosmalen op 10 maart, aanvang 14.30 uur een gevarieerd programma voor jong en oud. Op deze matinee laten alle orkesten van de vereniging zich horen.

Dit matinee biedt iedereen de gelegenheid om kennis te maken met de orkesten die Sint Cecilia in huis heeft. Vijf orkesten met elk hun eigen ambities en muziekstijlen. Speel je een instrument en zou je graag mee doen in een van onze orkesten? Of wil je mee doen aan een beginnersklas voor blazen of slagwerk die dit najaar weer van start gaan? Spreek ons dan op deze middag aan. Je kunt ook je gegevens achter laten bij de informatiebalie, dan nemen we contact op. Om te kijken of samen musiceren iets voor je is, kun je altijd op proef een aantal repetities meespelen.  

Speel mee bij een van onze orkesten. Next Generation is een laagdrempelig orkest voor liefhebbers die op latere leeftijd (weer) een instrument gaan bespelen. Plezier in muziek maken staat voorop. Het muziekrepertoire is niet te moeilijk en vooral leuk om te spelen. De muziek zorgt voor verbinding, die bijdraagt aan een gezellige sfeer. Ook na de repetities.

Wie hogere muzikale doelen nastreeft kan zijn ei kwijt in het harmonieorkest, het vlaggenschip van de vereniging. Bedoeld voor leden die het leuk vinden om op hoog niveau te spelen en zichzelf verder muzikaal willen uitdagen. Het plezier beleven aan het samen muziek maken in bijzondere projecten staat hoog in het vaandel. 

Daarnaast is er het Callistus Ensemble van circa vijftien leden dat in een vrijwel volledige harmoniebezetting kleinschalige, sfeervolle gelegenheden opluistert en vlug inzetbaar is. En uiteraard de Mini Stars en Young Stars met jeugdleden tot jong volwassenen die zich muzikaal snel kunnen ontwikkelen. De jeugd heeft inbreng in de muziekkeuze die herkenbaar is en aansluit bij hun interesses. 

Ten slotte spat de energie er vanaf bij de slagwerkgroep. Onder de enthousiaste leiding van Tonn van de Veerdonk van Rhytm Impact leven de slagwerkers zich helemaal uit.

‘Opmaat naar de lente’ wordt gehouden op zondagmiddag 10 maart. Inloop vanaf 14.00 uur, aanvang concert 14.30 uur in Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1, Rosmalen Toegangskaarten verkrijgbaar via de website van Perron 3 https://www.perron-3.nl/agenda/voorjaarsconcert-sint-cecilia/ Jeugd t/m 14 jaar kan gratis mee (wel een ticket reserveren). Vanaf 15 jaar is de ticketprijs € 8,50  

Lees ook