Foto Karoly Effenberger
Foto Karoly Effenberger Karoly Effenberger

Prangende kwesties van deze tijd Esther Gerritsen in gesprek over Gebied 19

Uit

ROSMALEN - Maandag 19 februari is dé kans om alles te weten te komen over het nieuwste boek van bestsellerauteur Esther Gerritsen; Gebied 19. Ze wordt in Den Bosch geïnterviewd door Mijke Pol over dit meesterwerk van een sciencefictionroman met de psychologische diepgang die we van Esther gewend zijn. Een fascinerend verhaal en een niet voor de hand liggende genrekeuze, waarover zij graag meer vertelt.

Esther Gerritsen Esther Gerritsen (1972) schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film. Ze debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn en sindsdien volgden meerdere succesvolle romans, waarvan er vier genomineerd werden voor de Libris Literatuurprijs: Superduif (2010), Dorst (2012), Roxy (2014) en De Trooster (2018). Gebied 19 is een meeslepend verhaal dat zowel jonge lezers als de meer ervaren boekenwurmen zal fascineren. De dag na zijn bruiloft wordt Tomas alleen wakker. Zijn vrouw is nergens te bekennen. Wanneer hij in zijn eentje de hond gaat uitlaten, zijn de straten angstwekkend leeg. Bij het buurthuis blijkt dat zich op aarde een verandering van ongekende proporties heeft voltrokken. Een verandering die iedereen al had zien aankomen, behalve Tomas.

Gebied 19 is een psychologische sciencefictionroman die je nog lang bezighoudt. Thomas de Veen stelde in zijn recensie in het NRC: “Wie in ongeloof blijft hangen, mist de diepzinnigheid van deze ideeënroman. Gerritsen snijdt - diepzinniger en tegendraadser dan je in één oogopslag ziet - prangende kwesties van onze tijd aan.”

De bijeenkomst is op maandag 19 februari van 20.00 - 22.00 uur in Huis73 Den Bosch | € 14,50 (incl. drankje) Info & tickets: www.huis73.nl (agenda). Een samenwerking tussen Boekhandel De Omslag, Huis73, Boekhandel Adr. Heinen en PERRON-3.

Lees ook