Afbeelding

Ervaringen delen over arbeidsbeperking

Uit

ROSMALEN - Arbeidsbeperkt en vol vragen? Op donderdag 8 februari aanstaande kun je met vragen en ervaringen aanschuiven bij een zogenaamde Koffietafel van stichting Samen Veerkrachtig. De Koffietafel vindt plaats in Perron-3 op donderdag 8 februari van 12.00 tot 14.00 uur, inloop vanaf 11:30 uur.

De Koffietafel is niet zomaar een gezellige koffietafel. Natuurlijk drinken mensen er samen een kop koffie. Maar ze gaan ook in gesprek met elkaar, omdat ze een gemene deler hebben: een arbeidsbeperking. Dat doen ze in een (of eventueel twee) kleine groepen van 8 tot 10 personen, onder begeleiding van een ervaringsdeskundige.

De Koffietafel voorziet in een behoefte die veel mensen met een arbeidsbeperking hebben. Zij zitten vol vragen. Hoe moet het met de gezondheid? Wat zijn de financiële gevolgen? En wat betekent dit allemaal voor het werk? Bij een Koffietafel kunnen mensen praten met anderen in dezelfde situatie en vragen stellen aan ervaringsdeskundigen. Door naar elkaars verhalen te luisteren en tips en weetjes uit te wisselen helpen ze elkaar vooruit. Zo hoeft niemand er alleen voor te staan.

De Koffietafel is een initiatief van Samen Veerkrachtig. Dit is een digitaal trefpunt voor en door mensen met een arbeidsbeperking en langdurig zieken. Het trefpunt is er voor contact, tips en informatie. De spil vormen de ervaringsdeskundigen, die door eigen en andermans ervaringen met een arbeidsbeperking deskundig zijn geworden en dit graag inzetten voor anderen. Bijvoorbeeld met het beantwoorden van vragen op het forum en het organiseren van Koffietafels.

Meedoen? De Koffietafel in Rosmalen is gratis te bezoeken. Wel graag van te voren aanmelden. Kijk op onze website www.samenveerkrachtig.nl voor meer informatie.

Lees ook