Afbeelding

Wonder van Empel, een heilige plek vanaf de Oudheid tot ver na het jaar 1585

Uit

EMPEL - Woensdag 6 december zal Arjan Senden (Stichting Tempel van Empel) een voordracht houden over het ‘Wonder van Empel, een heilige plek vanaf de Oudheid tot ver na het jaar 1585’.

Spreker zal stil staan bij de (religieuze) gebeurtenissen binnen en buiten de dorpskern van Empel vanaf de Romeinse Tempel van Empel, het Spaanse Wonder van Empel uit 1585 (‘El Milagro de Empel’) tot en met een voorval uit de Tweede Wereldoorlog.

Ter aanvulling: de lezing valt precies in de periode 5 tot en met 8 december, destijds in 1585 de week van (wat later) ‘Het Wonder van Empel’ (’El Milagro de Empel’) zou gaan heten voor de Spanjaarden.

In Spanje is ‘Het Wonder van Empel 1585’ officieel opgenomen in de Spaanse geschiedeniscanon. Dit betekent dat in Spanje meer dan 50 miljoen(!) mensen via het (basis)onderwijs op de hoogte zijn van deze gebeurtenis uit de Tachtigjarige Oorlog. In Nederland kennen hooguit enkele honderden het hele verhaal....

De lezing vindt plaats bij de café-zaal Lachende Vis, Empelsedijk 21 te Oud-Empel. Inloop vanaf 19.30 uur. Gratis entree.

Arjan Senden

Lees ook