Bing Leenen speelt tegen Cees van Zelst.
Bing Leenen speelt tegen Cees van Zelst.

Schaken maakt vrienden

Sport

ROSMALEN- Uit allerlei plaatsen in Brabant en zelfs Limburg kwamen maandag, 2e Paasdag, schakers naar Rosmalen voor de tweede editie van het Paasschaaktoernooi van schaakvereniging De Kentering

Van 7 tot 85 jaar, jong talent vriendschappelijk tegenover jaren ervaring. Een heerlijke schaakmiddag waarbij de opbrengst ging naar een goed doel: Vrienden van Cello, de stichting die voor de verstandelijk beperkte bewoners van zorginstelling Cello dromen waar maakt. Een mooie vriendschap tussen schaakvereniging De Kentering en Vrienden van Cello, die leidde tot een opbrengst uit donaties bij het Paasschaken voor een nieuwe duofiets van € 267,30.

Het toernooi over vijf speelronden werd gewonnen door de speler van HMC die al een maanden met zijn team een sterk seizoen doormaakt, Rick Smit. Het had niet veel gescheeld of de 12-jarige Boyd Leenen, toekijkend op de foto bij een andere partij, was er met een hoofdprijs vandoor gegaan.

Met moeite hield medekoploper Piet van Eijndhoven hun laatste partij remise, en zo deelden zij de tweede en derde plaats. Rick won naast een geldprijs ook de Van Iersel Luchtman Wisselbokaal. Dit Bossche advocatenkantoor sponsort komende jaren het Paasschaken en legt daarmee de basis voor nog veel meer mooie edities van dit paastoernooi.

De deelnemers waren ingedeeld in groepen van verschillende rating (speelsterkte), zodat iedereen kans maakt op een prijs in zijn of haar ‘ratinggroep’. Naast de overall-winnaars Rick Smit, Boyd Leenen en Piet van Eijndhoven, waren er dus nog vijf prijswinnaars: Victor Boekestein (ratinggroep 0 – 1399), Vincent Huang (ratinggroep 1400 – 1499), Kirtin Srivatsa (ratinggroep 1500 – 1599), Danny Oppers (ratinggroep 1600 – 1699) en Jasper Burow (ratinggroep 1700 – 1799).

Zij kregen een Cello-cadeaubon, die te besteden is in een van de negen sociale ondernemingen van Cello. Zo sneed het prijzengeld aan twee kanten, leuk voor de schakers en een steun in de rug voor de mensen met een verstandelijke beperking die daar dagelijks mooie producten maken.

Lees ook