Afbeelding

Elfde editie De Wielenloop

Sport

ROSMALEN – Liefhebbers van loopevenementen kunnen op tweede paasdag hun hart weer ophalen tijdens de elfde editie van De Wielenloop. Het parcours van de loop die bedoeld is voor jong en oud ligt in De Groote Wielen in Rosmalen gemeente ’s-Hertogenbosch.

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

Voorzitter Mike Scholten: “Traditiegetrouw zal De Wielenloop weer in het paasweekeinde plaatsvinden en dit jaar is dat op maandag 1 april, tweede paasdag. We hopen weer op een grote opkomst, vorig jaar mochten we een record aantal deelnemers van 510 lopers verwelkomen. Het was goed loopweer, de deelnemers hadden er zin in, de sfeer was goed en iedereen was gefocust op het leveren van een sportieve prestatie. Het mooie weer bracht ons vorig jaar veel last minute lopers. Ook de bewoners langs de route zijn ons evenement gaan waarderen, we zien steeds meer toeschouwers langs de weg en in de wijk. Op eigen initiatief delen ze bekertjes water uit of zorgen voor een gezellig muziekje, wat de sfeer alleen maar ten goede komt. Bij de start en finish op het terrein bij Voetbalvereniging OJC aan het Laaghemaal was het gezellig druk. De Wielenloop is een laagdrempelig evenement en voor iedereen toegankelijk.”

De afstanden blijven gehandhaafd. Inschrijven kan voor de run van 1 kilometer voor kinderen tot en met 12 jaar oud. Deze afstand start om 10.00 uur. “We hebben een 5 kilometer run die om 10.50 uur van start gaat en een 10 kilometer run met een starttijd om 11.00 uur”, weet Mike. “De route van de 10 kilometer hebben we wat aan moeten passen, door wegwerkzaamheden is de loop- en fietsbrug bij het winkelcentrum afgesloten.”

De organisatie van De Wielenloop wil het evenement graag zo duurzaam mogelijk laten verlopen. Mike: “Van de Rabobank hebben we subsidie ontvangen om te besteden aan het verduurzamen van De Wielenloop. Voor dit bedrag hebben we herbruikbare bekers bekostigd waarin de lopers water aangeboden krijgen tijdens de run. De bekers worden door de organisatie weer opgeruimd. Op kop van iedere run gaat iemand op de fiets voorop die de route aangeeft en ook na de laatste loper geen bezemwagen of motoren, maar een persoon op de fiets die zo ook overzicht op het deelnemersveld kan houden. Ook wij houden rekening met duurzaamheid. Studenten van het Koning Willem 1 College helpen ons een handje met het regelen van het verkeer.”

Kinderen die aan de 1 kilometer run meedoen ontvangen na afloop een medaille, de 1 kilometer run is geen wedstrijd, de leeftijdsverschillen en dus ook de prestaties verschillen in deze categorie te veel. De deelnemers aan alle afstanden kunnen op www.hardloopuitslagen.nl de door hun geleverde prestatie bekijken. Op deze website vind je jouw tijd en je finishfoto- en video. Aanmelden om deel te nemen aan De Wielenloop kan tot zondag 31 maart 23.59 uur via de website en op de dag van de Wielenloop zelf op de startlocatie. Deelname kost € 5,00. Op maandag betaal je je last minute inschrijving met pin of contant. www.wielenloop.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Lees ook