Afbeelding

Lifesaving estafette wedstrijd in Nederweert

Sport

ROSMALEN Redding Brigade Rosmalen reisde zondag 25 februari met 3 drie ploegen af naar Nederweert voor de estafettewedstrijd. In totaal twaalf zwemmers deden mee, een aspiranten D-gemengd, een aspiranten C-jongens en een aspiranten C-meisjes reisden af naar Nederweert. Meerdere zwemmers zijn dit jaar in hun nieuwe categorie gestart. Ook weren er enkele debutanten in de Lifesaving wedstrijden bij. Het was een gezellige wedstrijd, meerdere brigades, waarvan een uit België, waren onze concurrenten.

Naast de vijf onderdelen welke voor het totaalklassement werden gezwommen, was er een extra onderdeel toegevoegd, de “super lifesaver estafette”. De aspiranten D zwommen hier 4 x 25 meter, de aspiranten C zwommen 4 x 50meter. Bij de “super lifesaver estafette” zwemt de eerste zwemmer in vrije slag (meestal borstcrawl, omdat dat het snelste is), waarna hij of zij een aan het einde van de baan op de bodem liggende duikring opduikt. Deze duikring wordt doorgegeven aan zwemmer nummer 2, deze gaat 25 meter (voor de D) of 50 meter (voor de C) met de duikring zwemmen. Zwemmer 3 staat op het startblok klaar met de torpedoboei om zijn of haar afstand te zwemmen. Wanneer zwemmer 3 aantikt dan wordt de torpedoboei doorgegeven aan zwemmer 4. Deze hang, met zwemvliezen aan, klaar in het water. Zwemmer 4 zwemt met de torpedoboei weg, maar zwemmer 3 wordt dan “slachtoffer”, deze moet de torpedoboei vastpakken. Dit “slachtoffer” mag mee trappelen. Samen leggen ze de laatst 25 of 50 meter van dit estafette onderdeel af.

De wedstrijd liep lekker door, waardoor de ploegen als een malle aan de bak moesten. Even op adem komen, een slokje drinken en bijna weer door naar het volgende onderdeel. Tijdens de pauze wat meer rust, tijd om te eten en voorbereiding op de “2e helft”, nog drie onderdelen zwemmen.

Van de vijf te zwemmen onderdelen telden de beste vier gezwommen onderdelen mee in het klassement. Voor het 6e onderdeel, de “super lifesaver estafette”, was een apart klassement waarin de resultaten van de aspiranten D en C met allen jongens, meisjes en gemengde teams werden opgeteld.

De Rosmalense ploegen pakten helaas net mis op een podium plaats. D gemengd 5e plaats C jongens 4e plaats C meisjes 4e plaats In het totaal klassement van de “super lifesaver estafette” eindigde Rosmalen als 2e!

De goede behaalde resultaten, waar de zwemmers hard voor hebben gezwommen, zijn een mooie voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap Lifesaving voor teams wat begin april in Vlissingen wordt gezwommen.

Afbeelding

Lees ook