Afbeelding

Acht Nederlandse Titels voor Tomoe Dojo

Sport

ROSMALEN - Maar liefst 23 ‘Tomoeërs’ uit Rosmalen en Den Bosch deden afgelopen zondag mee aan het Open Nederlands Kampioenschap in Arnhem. Er werd gestreden om de nationale titels op zowel het onderdeel “kata” (=schijngevecht) als “Kumite” (full-contact vechten) Kyokushin Karate. Aan het einde van de dag nam Tomoe Dojo maar liefst 22 bekers mee naar huis, en was daarmee bij verre de best presterende dojo op dit toernooi.

Op het onderdeel kata wist de 9-jarige Noortje van Aggelen op haar 1e “echte” toernooi overtuigend de 1e plek binnen te slepen! In de jongens 10/11 jaar werd Adam Lafdali dit keer kampioen op het onderdeel kata. Ook bij de meiden 10/11 jaar ging de overtuigende winst naar Tomoe, naar Ilvy Leenderts! Josien van Riet en Mauck Schuurmans ontvingen recentelijk een uitnodiging voor het nationale selectie team, ze bevestigden deze uitnodiging beide met een nationale titel, Josien in de leeftijdscategorie 14/15 en Mauck in de categorie 16/17.

Op het onderdeel kumite genoten we een vliegende start, het “kleintje” in de poule meiden 12/13 -45kg., eigenlijk kata specialist (2e WK 2023), Eke Kniknie, vocht zich als underdog overtuigend naar de 1e plek. De enige die z’n titel van vorig jaar prolongeerde was de pas 9-jarige Lucas van Oversteeg, “the sky is the limit” Lucas!

Last but not least onze Habib Mohmand. Bijna 2 jaar geleden stapte Habib Tomoe Dojo binnen, hier wil ik trainen. En trainen, dat doet Habib iedere dag. En een echte vechter, dat had het leven van Habib al lang gemaakt. Zondag volgde de eerste beloning, Nederlands Kampioen in de klasse heren -70kg. Habib mocht ook de Talent Award mee naar huis nemen. Hopelijk kunnen we je zo snel mogelijk gaan opnemen in de nationale selectie Habib! Ook alle andere bekerwinnaars (2e en 3e plekken) van harte gefeliciteerd!

Ook Kyokushin Karate leren? Of misschien wil je gewoon eens een keer met ons mee sparren? Iedereen is welkom!

Lees ook