Afbeelding

Belangrijke zege voor OJC 1 bij UNA

Sport

ROSMALEN - OJC Rosmalen 1 wist een dik verdiende voorsprong bij UNA over de streep te trekken en pakte daarmee hele belangrijke punten. Een eigen doelpunt zorgde vroeg in de tweede helft voor 0-1 en met die score gingen de Rosmalenaren huiswaarts.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van het onverwachte overlijden van OJC-accommodatiebeheerder Ron Uitman. Ook droeg het team van OJC zwarte rouwbanden. Na het teleurstellende gelijkspel tegen AWC vorige week had OJC behoefte aan een broodnodige overwinning. Het kapitaalkrachtige UNA uit Veldhoven, dat ook teleurstelde in Veghel tegen Blauw Geel’38, moest eveneens winnen om deelname aan de nacompetitie in zicht te houden.

OJC startte met een uitstekende instelling en was zowel zonder als met bal de bovenliggende partij. UNA viel krampachtig aan en was niet bij machte om de verdediging van de bezoekers uit Rosmalen in verlegenheid te brengen. Het was een klein wonder dat de aanvallers van OJC het net niet wisten te vinden. Zeker viermaal stonden ze oog in oog met de sterke UNA-doelman Stojcovic. Een 0-3 score met de rust zou zeker niet geflatteerd geweest zijn.

Na de thee drong UNA aan, maar het wist slechts een keer gevaarlijk te worden. Max van den Akker schoot uit kansrijke positie huizenhoog over. In de 50e minuut nam de sterk spelende Bob Zonneberg een strakke corner en die werd binnengewerkt door een verdediger van de thuisploeg. De dik verdiende voorsprong werd vanuit een goede organisatie met hand en tand verdedigd. Beide teams wisselden meerdere spelers. De geblesseerde Lex van Dijk, de aangeslagen Yamani el Aharchaou en de met kramp kampende Job Villevoye werden gewisseld voor Rick Wels, Shaquille Simmons en Max Kappen. Pechvogel Kappen, net terug van een blessure, kwam ongelukkig in botsing met een tegenstander en daardoor raakte zijn schouder uit de kom. Direct naar het ziekenhuis dus, waar de schouder weer op zijn plek werd gezet. Vierde invaller Daniel de Bijl kwam in zijn plaats.

OJC hield eenvoudig stand en kon weer in een uitwedstrijd drie punten bijschrijven. Het haakt aan bij de grote middenmoot, verlaat voorlopig de onderste plekken en neemt ook afstand van UNA in de tweede periode, waarin de tegenstander gezakt is naar een dertiende plaats, met 7 punten, terwijl OJC 4e staat met 15 punten.

Komend weekend gaat het team carnaval vieren en een week later speelt OJC Rosmalen1 thuis tegen Sportlust’46, dat stevig op de derde plek staat.

Lees ook