Afbeelding

Eindelijk driepunten voor OJC Rosmalen

Sport

BREDA - Op sportpark De Blauwe Kei in Breda, het thuishonk van vv Baronie, was OJC het bezoekende team. Op deze herfstachtige zondagmiddag werd er een echte degradatiekraker gespeeld.

Na vier opeenvolgende nederlagen en de stand op de ranglijst, was een driepunter voor vv Baronie zeer noodzakelijk. OJC toonde de laatste twee wedstrijden licht herstel, maar speelde twee keer gelijk en kon de punten dus ook goed gebruiken. Beide teams streden voor elke meter; het initiatief lag bij Baronie.


De toon werd in de eerste minuut gezet door verdediger Timo Townsend die Mouad Hassan torpedeerde. Een rode kaart had niet misstaan, aangezien de bal hier geen enkele rol speelde. De goed leidende scheidsrechter Smeenk toonde clementie en gaf de linkerverdediger van Baronie geel. Het spel golfde op en neer. Baronie raakte de paal en OJC was dreigend in de tegenaanval. De mooiste aanval van OJC werd op links opgezet en eindigde in de 35e minuut met een harde voorzet van Hassan. Een verdediger van Baronie raakte deze voorzet verkeerd, waardoor de bal in het doel van Baronie belandde. Ruststand: 0-1. De toeschouwers gingen er eens even goed voor zitten in de tweede helft voor de ontknoping.


OJC wisselde in de rust aanvallend en bracht Job Viellevoye in de spits. Baronie ging vrij snel met veel risico spelen, waardoor de ruimtes in de verdediging met de minuut groter werden. Het is dat OJC meerdere keren in een overtalsituatie ongelukkige keuzes maakte, anders was de wedstrijd al eerder beslist geweest. Het was uiteindelijk Viellevoye die het moegestreden Baronie de genadeklap gaf in de 85e minuut. Na een mooie combinatie tussen de ingevallen Zija Azizov en Tom Wijkmans, bood de aanvoerder van OJC de kans aan Job Viellevoye. Met een bekeken schuiver met zijn linkerbeen besliste de spits van OJC de wedstrijd.

Aanstaande zaterdag 19:00 uur speelt OJC de volgende kraker tegen hekkensluiter Unitas.

Lees ook