Afbeelding

OJC pakt punt in sterke wedstrijd bij Gemert

Sport

ROSMALEN – OJC Rosmalen hield zaterdag een punt over aan de wedstrijd tegen Gemert. Het verschil op de ranglijst tussen OJC en de tegenstander was in de wedstrijd totaal niet te merken. Het eindresultaat van 1-1 was voor de thuisploeg geflatteerd. De beste kansen waren voor de bezoekers uit Rosmalen.

OJC had voor een behoudende tactiek gekozen in balverlies, maar speelde in balbezit heel aanvallend. Gemert miste de creativiteit om de opening te vinden. De snelle buitenspelers van Gemert werden goed in bedwang gehouden door de verdedigers van OJC, met goede rugdekking van de centrale verdedigers. In de omschakeling was OJC effectief en scoorde de dik verdiende 0-1 in de 28e minuut, door een individuele actie van Mouad Hassan. Het centrale duo van OJC speelde geconcentreerd en Dennis van Meurs, die centraal achterin speelde in plaats van Lex van Dijk, ontpopte zich tot uitblinker. De middenvelders van OJC wonnen bijna alle duels en pakten veel tweede ballen op.

Sinds lange tijd stond de verdediging van OJC als een huis en het was opmerkelijk dat OJC geen enkele uitgespeelde kans weggaf. Als Gemert zou willen scoren, dan moest het wel uit een spelhervatting komen. Dat gebeurde dan ook in de 80e minuut uit een goede genomen corner. Even daarvoor had Tom Pijnenburg de wedstrijd op slot kunnen gooien. Hassan ging goed door op links en bood de gelegenheidsspits de kans op 0-2, maar de Gemertse doelman dacht daar anders over. Hij wierp zich effectief voor de bal en dus bleef het 0-1.

Gemert werd met de minuut gefrustreerder en dat resulteerde in vier terechte gele kaarten. Zelfs toen Gemert de gelijkmaker scoorde, bleef OJC mentaal goed overeind. Tot de laatste minuut bleef OJC met de invallers Daniel de Bijl, Job Viellevoye en Nigel de Weerd gevaarlijker en dreigender.

Volgende week zaterdag komt OSS’20 op bezoek en gezien de laatste uitslag van dit team (1-5 verlies tegen Blauw Geel), kan OJC een op revanche beluste tegenstander verwachten.

Lees ook