Afbeelding

Tomoe Dojo naar WK Kyokushin Karate

Sport

ROSMALEN - Een wereldkampioenschap kyokushin karate in eigen land. Dat mag je voor de wedstrijd karakteka’s van Tomoe Dojo uit Den Bosch/ Rosmalen best een “once in a lifetime opportunity” noemen. Twee jaar geleden ging Sera Vullers in haar ‘eentje’ naar het EK in Polen, vorig jaar werden in Lissabon de eerste Europese podiumplaatsen voor Tomoe binnen gehaald. 

Wie kan en wil een jaar op topsportniveau trainen opdat het benodigde niveau voor een Wereld Kampioenschap kan worden gehaald? Al snel vormde zich uit de Tomoe wedstrijdgroep een select gezelschap dat het afgelopen jaar intensief getraind en letterlijk geknokt heeft, met de nationale (jeugd)selectie, om zich te kwalificeren voor het WK dat op 17 en 18 november wordt gehouden in Arnhem. En dat is, zowaar, gelukt.

Een voortrekkers rol in het Tomoe team voor Sera Vullers, die al een aantal jaren meedraait in het nationale team, nu net 18, zal ze uitkomen in de categorie “under 21, -55kg” voor het onderdeel Kumite (Fullcontact vechten) en op Kata (schijngevecht) voor het eerst bij de volwassenen. Ook Josien van Riet en Lars van Oversteeg hebben al enige internationale ervaring, Josien komt uit op het onderdeel Kata, Meisjes 14/15 jaar en Lars op Kata, jongens 12/13 jaar (EK 2022 zilver) èn op kumite (jongens 12/13, -45kg). 

Nieuwkomers zijn verder op het onderdeel kumite Habib Mohmand (Heren, -70kg), Anysa Anar (meisjes 16/17, -60kg, maar ook op Kata!), Tycho Arts (jongens 12/13, -50 kg), Kim Karman (meisjes 12/13, -45 kg) en Naud Wetser (jongens 12/13, - 40 kg). En dan nog drie kata specialisten, Mauck Schuurmans (jongens 16/17), Thomas van Riet (jongens 12/13) en Eke Kniknie (meisjes 12/13). 

Maar liefst een kleine 700 internationale deelnemers, de besten uit 40 verschillende landen, strijden midden november in verschillende categorieën om de wereldtitels. Met grote poules, tot soms wel 30 deelnemers, zal het geen eenvoudige strijd worden voor de Tomoeërs. Maar met maar liefst elf deelnemers uit Rosmalen/Den Bosch zijn wij bij voorbaat al trots! Meer info over het evenement vindt u op www.nkko.nl. Heel veel succes allemaal!

Afbeelding
Afbeelding

Lees ook