Afbeelding

OJC verliest met dikke cijfers

Sport

ROSMALEN - Onder extreem herfstachtige omstandigheden nam HSV Hoek afgelopen weekeinde de drie punten mee naar Zeeland.

Ondanks alle goede voornemens om minder doelpunten tegen te krijgen en niet vroegtijdige op achterstand te komen, kreeg OJC een terechte strafschop tegen. De bal werd nog door de vingertoppen van doelman Luuk Vogels aangeraakt, maar ging uiteindelijk toch tegen de touwen: 0-1. Het broze vertrouwen werd wederom zwaar, maar onnodig op de proef gesteld.

OJC wist dat je tegen een Belgisch getinte Zeeuwse ploeg niet achter moet komen, omdat de bezoekers gespecialiseerd zijn in het countervoetbal. De kwaliteiten van Hoek liggen met name voorin. De ruimtes die Hoek kreeg door de vroege achterstand werd uitermate effectief benut.
OJC moest in de aanval en kreeg door redelijk combinatiespel kansen.
Hoek counterde drie keer, raakte eenmaal de paal en tweemaal het doel, waardoor er gerust werd met 0-3. Helemaal onnodig, maar wel een keihard feit.
Na rust deed OJC er alles aan om de schade te repareren en kreeg het wederom diverse kansen. Dennis van Meurs raakte met een prachtige kopbal de lat en de goed en de scherp ingevallen Job Viellevoye kreeg enkele dotten van kansen die of gepakt werden door de sterke Zeeuwse doelman of rakelings naast het doel belandden. Door wederom een uitstekende scherpe counter van Hoek zorgde dit voor de vierde tegentreffer. Toen leek het dat bij OJC de mentale druk was verdwenen en werden er met snel en beter voetbal diverse kansen gecreëerd. De dik verdiende eretreffer werd op wilskracht gescoord door Van Meurs. Jammer was het laatste doelpunt van Hoek dat door een miscommunicatie in de OJC-defensie toch een vertekend beeld van de wedstrijd weergaf.
De uitslag was pijnlijk, maar OJC liet wel zien dat er voetballend geen groot verschil was tussen de twee teams.
Komend weekeinde gaat de bus uit Rosmalen naar Gemert, waarbij het plaatselijke VV Gemert de volgende tegenstander is op zondag om 14:00 uur. Op papier een makkelijk klusje voor runner-up Gemert. OJC zal de huid duur moeten verkopen om de negatieve reeks te doorbreken

Lees ook