Foto: Daan van Tooren
Foto: Daan van Tooren

OJC na doelpuntrijk duel onderuit tegen Sportlust ‘46

Sport

ROSMALEN - OJC speelde afgelopen zaterdag voor de competitie tegen Sportlust ‘46. In Woerden werd het een doelpuntrijk duel, dat met 4-2 verloren ging.                    

Sportlust ‘46 begon met veel overtuiging de wedstrijd tegen OJC ROSMALEN. De eerste vijf minuten werden voornamelijk gespeeld op de helft van de bezoekers, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg OJC meer grip op het spel. Toch scoorde Sportlust in de 13e minuut de openingstreffer. De OJC-verdediging greep slecht in en Remco de Weerd kon van dichtbij de bal in het OJC-doel koppen.

Door nonchalant uitverdedigen kreeg OJC-spits Job Viellevoye de bal voor zijn linker en krulde de bal in de verre hoek, onhoudbaar voor de sterke doelman van Sportlust: 1-1 na 35 minuten. OJC controleerde vervolgens de wedstrijd. Sam Spijkers en Mouad Hassan kwamen steeds gevaarlijk door aan de rechterkant van het veld. Sportlust raakte geïrriteerd en kreeg meerdere gele kaarten wegens commentaar op de leiding.

OJC had zich voorgenomen om de tweede helft scherper te beginnen dan de eerste helft. Toch waren het de gastheren die het meest dreigend waren in de beginfase na rust. De OJC-verdediging werd danig op de proef gesteld. Tegen de verhouding in scoorde verdediger Daan van Tooren in de 53e minuut de 1-2, uit een goed genomen vrije trap van Shaquille Simmons. OJC verzuimde daarna de wedstrijd op slot te gooien.

De ruimte die Sportlust weggaf en de risico’s die de defensie nam waren niet aan OJC besteed. Net als vorige week werden er ongelukkige keuzes gemaakt. Sportlust bracht nog meer aanvallend geweld binnen de lijnen en speelde de laatste 20 minuten weergaloos aanvallend voetbal. De ingevallen OJC-aanvallers konden daartegen geen vuist maken. OJC bleef onnodig balverlies leiden en hielp Sportlust in het zadel. Hazzat, Laghmouchi en Kesly Den Haag zorgden voor drie uitgespeelde doelpunten, waarmee OJC werd verslagen. Eindstand: 4-2.

Een terechte uitslag. OJC zal OJC zich moeten herstellen voor de belangrijke bekerwedstrijd van morgen, dinsdag 19 september, in en tegen CSV Apeldoorn. Dan volgt zaterdag alweer de volgende competitiewedstrijd in Rosmalen tegen HV & CV Quick. 

Lees ook