Afbeelding

Bizarre slotfase OJC tegen UNA: 2-2

Sport

ROSMALEN - OJC verdeelde afgelopen weekeinde voor de 3e keer achter elkaar de punten met de tegenstander. Op een warme zaterdagavond waren Mouad Hassan en Tom Pijnenburg de doelpuntenmakers voor OJC. UNA wist ook twee keer te scoren, waardoor de einduitslag een 2-2 gelijkspel werd.

OJC startte met enkele debutanten: Saad Laazizi, Joep van de Rande en Sam Spijkers. Mulder, Azizov, Meurs, Villevoye en Wijkmans ontbraken. Nu al bewees de breedte van de selectie haar waarde: ondanks de afwezigen stond er toch een goed team, aangevuld met een goede bank.
OJC wist dat de kwetsbaarheid van het sterke UNA vooral achter de verdediging lag. Dat bewezen de gastheren door een geweldige dieptepass van aanvoerder Lex Van Dijk die de snelle Mouad Hassan wist te bereiken. Hij ontsnapte aan zijn directe tegenstander en scoorde met een mooie stift, waardoor OJC al in de derde minuut op een 1-0 voorsprong kwam.
Max Kappen kreeg een uitgelezen mogelijkheid om er 2-0 van te maken: hij kwam samen met Laazizi oog in oog met de doelman van UNA, besloot te stiften, maar de bal ging rakelings naast het vijandelijke doel.
OJC liet zich terugdringen en het was doelman Vogels die met een reflex en met behulp van de lat de gelijkmaker voorkwam.
Na rust gaf de thuisploeg UNA de bal en probeerde het compact te houden. Door geconcentreerd te verdedigen wilden ze de nul houden om vervolgens de overwinning uit het vuur te slepen. UNA wist geen uitgespeelde kans te creëren en het was OJC dat op de loer lag met een aantal goede countermogelijkheden. Deze mogelijkheden wisten ze niet te benutten. Op de counter en in de eindfase was de thuisploeg slordig, waardoor ze de wedstrijd niet konden beslissen.
In de 80e minuut viel de 1-1. OJC leek aangeslagen, en incasseerde een tweede treffer in de 92e minuut. Alle toeschouwers hadden zich al neergelegd bij de eerste nederlaag van het seizoen, maar niks was minder waar. UNA vierde het doelpunt als een prematuur kampioenschap, maar daar dacht het hardwerkende OJC anders over. OJC zette aan en kreeg de ultieme beloning in de 97e minuut. Een voorzet van Spijkers werd door het eerste competitiedoelpunt van Tom Pijnenburg goed verwerkt: 2-2. Het publiek stond op de banken. OJC heeft haar ongeslagen status weten te behouden.
De volgende wedstrijd is tegen het sterke Sportlust dat uit tegen Blauw Geel er met de drie punten vandoor ging.

Lees ook