Afbeelding

Vier keer goud voor Traiteurslager Marcel van Otterdijk uit Rosmalen

Ondernemend

ROSMALEN – Met vier producten uit eigen keuken behaalde Traiteurslager Marcel van Otterdijk uit de Molenhoekpassage recent vier keer goud in een slagersvakwedstrijd. De vakjury beloonde zijn rookworst, eigen gekookte en gerookte achterham, rookvlees en speciaal voor deze wedstrijd gemaakte saté-grillworst met goud.

Marcel van Otterdijk (40): “We hebben nooit eerder deelgenomen aan een dergelijke wedstrijd en zijn dan ook trots op het behaalde resultaat. Mendy, die als chef-slager bij mij in dienst is, ziet uitdagingen in dergelijke prestige gerichte vakopdrachten en ze ontwikkelt ook graag nieuwe producten. Onze eerste deelname pakte meteen goed uit. We hebben vier eigen producten ingezonden en wonnen vier keer goud.”

Marcel van Otterdijk is inmiddels alweer ruim 9 jaar de trotse eigenaar van de slagerij in de Molenhoekpassage. Na twijfel of hij kok of slager wilde worden koos hij voor het laatste, met name omdat hij de werktijden in de horeca niet aantrekkelijk vond. Tijdens zijn slagersvakopleiding werkte hij bij vier verschillende slagers met allemaal hun eigen kennis en vaardigheden. Vanuit zijn laatste werkgever in Nuenen begon hij de zoektocht naar een eigen slagerij. Na 6 jaar zoeken kwam hij bij Henk Story in de Molenhoekpassage uit. Marcel: “Ik kwam de eerste keer de slagerij in de passage binnen en dat voelde meteen goed. Dat de passage een renovatie zou ondergaan was toen al bekend. Ik heb eerst een half jaar bij Henk Story gewerkt alvorens het bedrijf per 1 januari 2014 over te nemen. Meteen ben ik wat dingen gaan verbeteren zoals de klantvriendelijkheid en de presentatie van de producten in de winkel. Daarnaast hebben we nieuwe eigentijdse producten aan het assortiment toegevoegd. Na twee jaar kwam de grote renovatie en verhuisden we naar de winkel waar we nu nog steeds te vinden zijn.”

Marcel is blij met zijn slagerij tussen zoveel vers-ondernemers en andere winkeliers. Met z’n allen bieden ze de klant vrijwel alles aan m.b.t. de dagelijkse levensbehoeften. Met zestien personeelsleden inclusief de weekendhulpen is de slager recent van Zaak vol Smaak naar de formule van Traiteurslager overgestapt. Marcel: “Deze formule past veel beter bij onze winkel en ons assortiment. De winkel was toe aan een opfrisbeurt. Veel van onze producten zijn al zover bereid dat je ze alleen maar hoeft warm te maken. Een aantal ervan kun je zelfs koud eten. Naast het brede assortiment aan vlees en vleeswaren bieden we maaltijden, salades, grillproducten en tapas aan. Alles met zo min mogelijk zout en conserveringsmiddelen. Iedere twee weken bieden we een nieuwe maaltijd aan en regelmatig vernieuwen we onze specials, afhankelijk van het seizoen. Nu het barbecueën op z’n eind loopt hebben we bijvoorbeeld weer volop keuze in winterkost.”

Marcel en zijn team gaan in de toekomst een breder assortiment aan maaltijden aanbieden. Deze bestaan uit verse, gezonde en duurzame producten, waar ze 100% achter staan. Ze zijn er voor u van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Traiteurslager Marcel van Otterdijk

Molenhoekpassage 8

5242 CZ Rosmalen

Telefoon: 073-5217303

Lees ook