Afbeelding

Jubileumconcert 40-jarig Mannenkoor Rosmalen

Uit

ROSMALEN - Het Rosmalens Mannenkoor werd op 24 februari 1983 opgericht door de enthousiaste musicus en dirigent Pieter van der Plas. Al veertig jaar lang dus staat dit grootste mannenkoor van het dorp midden in de samenleving en in de regio en zorgt op die manier voor het fraaie en kenmerkende geluid van geoefende mannenstemmen.

Om dit jubileum te vieren geeft het koor zondagmiddagmiddag 4 juni om 14.30 uur een gratis toegankelijk jubileumconcert in Partycentrum De Kentering, Dorpsstraat 54 in Rosmalen. Het concert bestaat enerzijds uit een aantal vocale pareltjes uit het historische, 40-jaar-oude repertoire en anderzijds natuurlijk uit nieuw werk dat de mannen hebben ingestudeerd onder leiding van Carla Bons. De bekende pianiste Coby Wagemans zal het RM begeleiden.

De ellendige coronatijd betekende een zware en sombere periode van stilstand die uiteraard van invloed is geweest op de omvang van het mannenkoor en op de muzikale voortgang. Maar inmiddels hebben de zingende mannen de draad weer opgepakt en zich met nieuw elan gepresenteerd in 2022 in een klinkend voorjaarsconcert, het inmiddels fameuze traditionele kerstconcert en onlangs nog het mini-festival ‘Koren op de Molen’.

Als speciaal gastkoor op die middag treedt Dameskoor Kakelbont op. Vijfentwintig jaar geleden hebben enkele echtgenotes van RM-leden een eigen koor opgericht. Het zanggroepje van toen is inmiddels uitgegroeid tot een uniek, zelfstandig en volwaardig koor, bestaande uit 25 dames die onder leiding van hun dirigente Carla Rauh, de sterren van de hemel zingen. De gratis toegankelijkheid van dit concert is mogelijk gemaakt door de donaties van een aantal sponsoren.

Aan het eind van het concert is er een bijzondere huldiging van vijf koormannen die, trouw en toegewijd, vanaf dag één lid zijn van het RM. Dat zijn Ad de Jong, Cor Gloudemans, Frans Govers, Joh Sleutjes en Piet Heijmans. Aansluitend is er dan een informeel en gezellig samenzijn waarin koorleden en bezoekers elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Omdat er een beperkt aantal plaatsen in de theaterzaal beschikbaar is, wordt er gewerkt met toegangskaarten. Wie gratis toegangskaarten wil, kan die komen halen bij de Primera-winkel in Rosmalen-centrum. Of bestellen per mail via ticket@rosmalensmannenkoor.nl, of via een telefoontje naar penningmeester Frans Govers (073-521 33 80) of bij de leden van het koor. Vanaf 14:00 is de zaal open voor onze bezoekers.

Lees ook