Dennis Knuiman juicht. Foto Bente van Tooren
Dennis Knuiman juicht. Foto Bente van Tooren Bente van Tooren

OJC mengt zich na winst in periodestrijd

Sport

ROSMALEN - ‘Quick bijt zich stuk op OJC Rosmalen’, dat was de kop op de website van Quick Den Haag. Een groter compliment kon de thuisploeg niet krijgen van deze sportieve en ambitieuze tegenstander. Quick was de trotse koploper in de laatste periode en OJC volgde op drie punten achterstand. ADO’20 telt deze periode niet mee omdat ze kampioen zijn geworden, dus zijn beide ploegen nog volop in de race.

Toen de rook was opgetrokken, stonden beide teams op 19 punten en alleen Groene Ster, dat na een mooie eindsprint op 20 periodepunten staat, is nog een sta-in-de-weg voor een mooi toetje van deze zware competitie. Deze drie teams gaan uitmaken wie er mee gaat spelen in de nacompetitie om naar de tweede divisie te promoveren.
Groene Ster heeft een lastige thuiswedstrijd tegen Hercules, dat zich voorbereidt op de wedstrijd tegen IJsselmeervogels, Quick dat een wellicht nog lastigere wedstrijd gaat spelen tegen het fysiek sterke TOGB en OJC dat op bezoek gaat naar degradant UDI’19. Het doelsaldo van Quick is het beste...

De toeschouwers op De Groote Wielen kregen zondag vooral de eerste helft een open en leuke wedstrijd voorgeschoteld. De tweede helft was alleen maar spannend omdat Quick geen vuist kon maken en OJC op bijna professionele wijze de controle over de wedstrijd had. Wel scoorde Quick de openingsgoal na 14 minuten. Twee minuten daarvoor ging Mouad Hassan er vandoor aan de rechterzijde. Hij zag de goed meegelopen Emile Lieuwen en die gaf Rick Wels de mooiste kans van de wedstrijd op de 1-0. De jonge spits van OJC schrok een beetje van deze kans en miste de bal half. Rick herstelde zich gelukkig prima en speelde een puike wedstrijd.
OJC ging na de achterstand snel de zaken rechtzetten en Daan van Tooren scoorde eerst de terechte gelijkmaker uit een goed genomen corner, die verlengd werd door Emile Lieuwen, en kort daarna ontfutselde Dennis Knuiman de bal van een slordig Quick. Hij rondde doeltreffend af in de verre hoek en tekende voor zijn 28e doelpunt van het seizoen.

De maker van de 1-1, Daan van Tooren, redde op de doellijn, toen de anders zo solide doelman Luuk Vogels een slippertje maakte en door deze redding ging OJC rusten met een 2-1 voorsprong. De tweede helft werd volwassen uitgespeeld door OJC en de ploeg gaf geen krimp en dus ook geen enkele kans meer weg.
Na een jaar lang blessureleed kwam Saad Laazizi eindelijk en onder luid gejuich weer in het veld. Saad kreeg bijna de kers op de taart om zijn debuut op te luisteren met een treffer, maar helaas ging zijn balletje over het doel.
Dat OJC tot de laatste dag nog zou spelen voor promotie naar de tweede divisie had niemand verwacht en is een groot compliment voor deze selectie. UDI’19 zal er zondag om 14.00 uur alles aan doen om een eventueel feestje van OJC te verstoren, maar wie weet wat er nog mogelijk is....

Lees ook