Afbeelding

Moe

Nieuws

Er is blijkbaar een nieuwe definitie van moe, die ik nog niet had ontdekt. En geloof me: ik ken genoeg variaties. Van moe zijn met een wakker hoofd, tot een vol hoofd en een energiek lijf. Toch bleek er nog meer te zijn.

Het is best even wennen om de ballen in je eentje hoog te houden op de dagen dat de meiden bij mij zijn. Aan de andere kant heb ik een ongekende luxe, als ze bij hun vader zijn. En eerlijk gezegd: zonder die regeling zou ik het gewoon niet redden.

Maar het moet even. Dit jaar is extra druk. Al zeg ik dat eigenlijk ieder jaar wel. Maar is gewoon zó veel leuks te doen. Ik ga nog net niet huppelend naar het werk, al jubel ik van binnen. En die studie is zo mega interessant dat ik me bijna verheug op de volgende opdracht.

Dus ja, er is nog een vorm van moe zijn. Moe omdat het allemaal te leuk is, ik iedere dag nieuwe ideeën heb, en aan het einde van de dag voldaan thuiskom. En ja, dan komt er ook nog even een script tussendoor, of een artikel voor de krant, of besluit ik zelf ineens een nieuw project te starten. Het helpt allemaal niet mee.

Toch kan ik zeggen dat ik de laatste tijd blij moe ben. Heel wat anders dan de er-komt-niks-uit-mijn-handen-moe van het afgelopen jaar. Of het depressiefmoe en verdrietigmoe. Nu ben ik moe omdat er veel gedaan is, er nog veel te doen is, moe van het scheelkijken na dagen achter de computer, maar het is in ieder geval geen gepiekermoe. Het is allemaal blij moe. Gelukkig moe. Tevreden moe.

Geloof me: dat is de beste vorm van moe zijn.

Welterusten.

Groetjes Sophie Fleur van de Ven

Lees ook