Afbeelding

Snel schakelen bij ROS Media

Nieuws

ROSMALEN – In de rubriek Onze Club gaan onafhankelijke nieuwspartners De Rosbode en lokale omroep ROS Radio op bezoek bij vrijwilligersorganisaties in Rosmalen en omgeving. In deze aflevering: ROS Media. 

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

Woordvoerder René Holweg: “De eerste uitzending van ROS Radio was al in 1985. We hadden een eigen zendvergunning omdat Rosmalen toen nog niet onder Den Bosch viel. De ROS werd al snel populair en kon rekenen op vele trouwe volgers. Op dit moment hebben we drie takken binnen ROS Media die door 50 vrijwilligers draaiende gehouden worden. ROS TV-Krant, ROS Radio en ROS TV. “ ROS zendt uit via www.ros-radio.nl. Ziggo-kanaal 43, Trined(glasvezel) kanaal 532, Radio NED en via de eigen ROS app, die te downloaden is.

“Enkele maanden geleden zijn we naast ROS Radio en ROS TV-Krant ook met ROS TV begonnen”, vervolgt René. “Dit begon allemaal met het ‘Project Coudewater’ waarvoor een team werd opgericht dat in gesprek ging met voormalige werknemers en bewoners. De reden van dit project is de andere bestemming die Landgoed Coudewater nu gaat krijgen. Dit smaakte bij de vrijwilligers naar meer en naar aanleiding daarvan gaan we nu meer tv maken. We maken zelf producties met een team onder aanvoering staat van Theo Pennings. Dit team maakt vooral documentaires die niet aan tijd en snelheid bij de vervaardiging ervan gebonden zijn. En we werken samen met een team dat voor 073 gewerkt heeft onder leiding van Kees van de Heuvel. Deze mensen met veel ervaring kunnen snel schakelen en inspringen op actualiteiten. Het tv-team van Theo is momenteel met een reportage bezig over de Dorpsstraat heel vroeger in samenwerking met de Heemkundekring. We houden je via onze social media kanalen op de hoogte wanneer dit allemaal uitgezonden zal gaan worden.”

René: “We zijn een zelfstandige omroep en niet in gevaar zoals collega Lokaal 7 uit Sint-Michielsgestel die hun uitzendrechten af moeten geven en mogelijk op zullen gaan in een regionale omroep. Diverse vrijwilligers van andere omroepen hebben zich al bij ons gemeld, allemaal hobbyisten die voor de lol radio maken. Met carnaval zullen we het een en ander in beeld gaan brengen zoals de grote optocht. Aan het einde van het eerste kwartaal gaat er een nieuwe website de lucht in met een frisse look en duidelijk onderscheid tussen onze drie afdelingen. We gaan dan ook verder met www.rosmedia.nl Het zal makkelijker worden om programma’s terug te kijken. We werken ook al enige tijd samen met het Rodenborch College. Iedere vrijdagmiddag ontvangt Herman Hubers leerlingen in de studio die radio-uitzendingen komen maken en zelf de techniek leren doen. Wie de jeugd heeft……

Ondanks de 50 vrijwilligers waar al mee gewerkt wordt, is ROS Media op zoek naar vrijwilligers op het gebied van techniek voor zowel radio als tv. Onder andere mensen die opnamen kunnen monteren. Ook is er plaats voor correspondenten die de TV-Krant nieuws uit eigen wijk aan kunnen leveren, gouden krachten, dus met wat vrije tijd en interesse in Rosmalen. Interesse? Via redactie@ros-tvkrant.nl of 06.52.00.12.10 zijn ze bereikbaar voor het bespreken van de mogelijkheden.

Iedere maand besteden we aandacht aan een vereniging, eerst in de Rosbode, daarna bij Ros Radio. Daar lichten ze dan in het programma ‘Thuis in Rosmalen’ de vereniging verder uit.

Lees ook