Afbeelding

Begraafplaats Rosmalen 50 jaar

Nieuws

ROSMALEN – De begraafplaats van Rosmalen bestaat 50 jaar. Op zondag 4 juni is de begraafplaats daarom van 11.00 tot 16.00 open voor kennismakingen en rondleidingen.

Ter ere van dit jubileum plant wethouder Ralph Geers rond 13.00 uur een boom en draagt stadschroniqueur Eric Alink een gedicht voor. Een troubadour zorgt gedurende de dag voor een muzikale omlijsting.
We kijken terug, maar ook vooruit. De begraafplaats ontwikkelt zich als een gedenkpark, waarin steeds meer aandacht komt voor natuur. De medewerkers vertellen er graag meer over en leiden u rond.

Op gepaste wijze wandelt u mee langs de nieuwe bloemweide, de pluktuin, het insectenhotel en de nieuwe urnenzuiltjes. Ook wordt u geïnformeerd over diverse mogelijkheden op de begraafplaats. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, vragen te stellen en verhalen te delen.
Ook kinderen zijn van harte welkom. Aan het begin van de begraafplaats staat een wensboom waarin iedereen een wens of tekening mag hangen. Blanco kaartjes en kleurpotloden zijn aanwezig.
U vindt de begraafplaats aan de Oude Baan Oost 172, 5244NG in Rosmalen.

Lees ook