Bertie Roovers
Bertie Roovers

1000ste PunT NL

Nieuws

NULAND-ROSMALEN - Op 8 juli wordt in de Meent in Nuland een jubileumfeest gevierd vanwege de 1000ste aflevering van het radioprogramma PunT NL, dat tegenwoordig te beluisteren is bij ROS-Radio. Op 2 april 2001 zag het programma PunT NL het licht bij Radio Vladeracken, destijds de lokale omroep van de gemeente Maasdonk.

Muziek van Nederlandse bodem, of zoals programmamaker Bertie Roovers aangeeft: “De betere Pop- en Rockmuziek van Nederland”. Wekelijks laat Roovers de luisteraars kennismaken met nieuwe muziek, maar ook de beste klassiekers komen voorbij. Vaak zijn er ook interviews te beluisteren met bekende en minder bekende artiesten. Mooie herinneringen zijn er met onder andere Henk Westbroek, Danny Vera en Hans Vermeulen. En Jan Rietman die live op de radio een optreden afzegde dat bij Perron-3 in Rosmalen gepland stond. Nieuwe artiesten ontdekken is ook een van de pijlers van PunT NL. Zo waren Veldhuis en Kemper als eerste bij dit programma op de radio, maar ook lokale en regionale acts krijgen bij PunT NL een podium. Wat denk je van de Osse Robin Borneman, Märel Bijveld uit Nuland en de Rosmalense Kris van Son? Zij zijn allemaal meer of minder te gast geweest bij het jubilerende radioprogramma. En niet te vergeten Flemming, die verschillende keren te gast geweest in de studio van PunT NL.

Bij het afscheid van Radio Vladeracken heeft PunT NL zelfs een eigen cd uitgebracht met dertien nummers die live in PunT NL opgenomen zijn. Nadat Vladeracken noodgedwongen moest stoppen en na een tijdje op Lokaal7 in Sint-Michielsgestel te hebben uitgezonden, is PunT NL sinds oktober 2018 te beluisteren via ROS-Radio. Dit station is niet via een FM-frequentie te horen, maar via ROS-Kabelkrant, de eigen website en een eigen App. De formule van PunT NL heeft bewezen een blijvertje te zijn in het radiolandschap en heeft een ijzersterk concept waar nog jarenlang op doorgeborduurd kan worden.

Zaterdag 8 juli wordt op feestelijke wijze stilgestaan bij de 1000ste aflevering van PunT NL, middels een lokatie uitzending vanuit de Meent in Nuland. Deze avond begint om 20.00 uur en zal live te volgen zijn via ROS-Radio. Op deze avond zullen er ook live optredens plaatsvinden:

Zo komt Mick Stender met een 9-koppige band naar Nuland met zijn aanstekelijke Rock ‘n’ Roll en Americana muziek. Mick wordt niet voor niks de nieuwe Danny Vera genoemd! Daarnaast komt ook Meuk een feestje bouwen met PunT NL. Meuk is op dit moment misschien wel de leukste Boerenrock-Dialect-Feestband van (Oost) Brabant, en ze komen graag om dit jubileum mee te vieren!

Kaarten voor deze avond kosten 10 Euro en zijn te koop bij onder meer Primera Rosmalen. Via de facebookpagina van PunT NL zij er ook digitale kaarten te koop.

Bertie Roovers

Lees ook