Afbeelding

‘Deze musical is heel herkenbaar’

Nieuws

ROSMALEN – 2-Stage-1 is de jongere tak van de musicalvereniging uit Rosmalen en staat aan de vooravond van een nieuwste productie: Willy’s Wondere Wereld. De acteurs/zangers zijn een bonte verzameling leerlingen uit de groepen 4 tot en met 8 van het basisonderwijs in Rosmalen. Samen hebben ze hard gewerkt om het publiek wervelende musical voor te schotelen.

Door Corrianne Schijvens-van Hassel

In gesprek met enkele enthousiaste hoofdrolspelers werd snel duidelijk dat als je van zang, dans en toneelspel houdt, je deze musical niet mag gaan missen!
Sjakie, een van de hoofdrollen, wordt gespeeld door Boris Tonbartels (11). Boris: “Het is een leuke musical en we willen allemaal een gouden wikkel bemachtigen. Er is er nog maar één over en die zit ergens in een chocoladereep, maar welke? De repen zijn te koop in de winkel en in de musical vindt Sjakie de laatste gouden wikkel. Als Sjakie ga ik in de musical me klaarmaken om samen met vier andere winnaars de fabriek van Willy te gaan bekijken. Mijn opa mag met me mee en er valt in de fabriek nog een hoofdprijs te winnen. Sjakie wint, maar krijgt de hoofdprijs niet van Willy en dan wordt Sjakie boos.”

Boris: “Het is de eerste keer dat ik in een musical meespeel en ik kreeg meteen een grote rol. De regisseur heeft de rolverdeling bepaald. Ze heeft hierbij gekeken naar onze zang- en toneelspelkwaliteiten. Twee van de vier voorstellingen mag ik deze rol spelen en twee keer speel ik in het ensemble, dan ben ik een Kakeltoes, stel ik snoep voor en speel ik een schoolkind. Met heel veel oefenen lukt het me om alle tekst te onthouden, ik moet er wel wat moeite voor doen. Ik heb de teksten geleerd door steeds opnieuw op te zeggen en mijn ouders mij te laten overhoren. En de liedjes heb ik samen met mijn moeder ingestudeerd, die zangdocent is. Ik heb heel veel zin in deze geweldige rol en mag ook solo zingen. Mijn mooiste moment in de musical vindt ik het moment dat ik de gouden wikkel te pakken krijg.”

Lena Pattikaihatu (11): “Ik mag twee keer de hoofdrol van Willy spelen, dat is de fabrieksdirecteur. Door de teksten veel door te lezen en te oefenen met mijn moeder en mijn zus ben ik er nu klaar voor. Ik heb als oefening de andere rollen in het script gelezen en dan mijn eigen tekst daarin hardop uitgesproken.

Zangles heb ik nooit gehad, het zingen gaat vanzelf. Voor mij is het ook de eerste keer dat ik mee mag doen, het is echt heel leuk en ik krijg er veel energie van. Ik had op woensdagmiddag niets te doen terwijl vrienden naar de repetitie van 2-Stage gingen en toen ben ik ook mee gaan doen. Ik vind de musical leuk bedacht, het leukste zijn de Kakeltoes, de kippen die gouden eieren leggen. Ik ben ook heel benieuwd als we allemaal onze kleding hebben hoe het er dan uit gaat zien.

Ook ik heb een dubbelrol, naast Willy ben ik eerst een schoolkind, dan snoep en zing en dans ook in het ensemble. Ik vind de scene het leukst als ik de winnaars in de fabriek mag ontvangen. Dan zie ik iedereen de eerste keer in de musical en dan ontstaan er grappige situaties. Ik moet ook nog in het Nederlands, Duits, Frans en Engels gaan praten.”

“Deze musical is heel herkenbaar”, zegt productieleider Monique Schapendonk. Het is een bestaand verhaal met nieuwe liedjes gemaakt door Jacques Noyons. Ton Wagenaars zorgde voor de teksten. De musical is door de twee heren bewerkt voor 2-Stage. De kinderen hebben heel hard gewerkt sinds we in september 2022 met de repetities begonnen zijn. Vanaf de woensdag voor de uitvoeringen zijn de kinderen met z’n allen alle dagen met de musical bezig. We zetten de puntjes op de i en lopen alles nog eens door. En dan op vrijdag de première met rode loper en een feestje achteraf.”

“Na de zomervakantie hebben we plaats bij 2-Stage 1 voor nieuwe deelnemers”, weet voorzitter Onno Husson. Vijftien kinderen die nu nog meespelen moeten vanwege hun leeftijd stoppen bij deze groep en dan zijn nieuwe talenten van harte welkom. Aanmelden kan via de website www.2-stage.nl Iedereen kan aanmelden als je na de zomervakantie in groep 4, 5, 6, 7 of 8 van het basisonderwijs in Rosmalen zit.”
Willy’s Wondere Wereld is te zien in Perron-3 op vrijdag 19 mei om 19.30 uur, zaterdag 20 mei om 14.30 en 19.30 uur en op zondag 21 mei om 14.30 uur. Kaartverkoop via www.perron-3.nl

Foto Pauline Luyben/paulinefotografeert.nl

Lees ook