Afbeelding

Zomer in Rosmalen

Nieuws

ROSMALEN - In 2022 hebben ondernemers en horeca van Rosmalen centrum voor het eerst de handen in elkaar geslagen om haar bezoekers gedurende de zomermaanden op een divers programma vol entertainment te trakteren

Dat was een groot succes en ook dit jaar worden alle registers weer opengetrokken. Met haar gezellige terrasjes en winkels is Rosmalen centrum natuurlijk altijd een bezoek waard maar in de zomermaanden pakken de ondernemers extra uit. Het gaat om kleine en grote, sterk uiteenlopende initiatieven waarbij ook veel aandacht is voor zowel jonge bezoekers als hun ouders. Vrijwel wekelijks is er wel iets te doen, te leren en te beleven. Er kan gedanst en gezongen geworden. De zomer kan letterlijk gevierd worden, ook door de thuisblijvers.

Het programma start op 30 juni met een show van internationale allure verzorgd door Jong Exempel en eindigt op 10 september met het KOM-festival. Tussen die twee data treden tal van artiesten op, waaronder bekende namen als de winnaar van Typisch Talent 2016 Marc Hufnagel en One man band Mister Keys Matthijs.

Ook allround, internationaal actieve Lisa Dijkman met haar soepele, soulvolle stem en prachtige stem maakt haar opwachting. Evenals Mr Brooks met zijn totaalconcept van livemuziek, zang en entertainment en Lotte & Frenk van coverband Tilt. Beide acts nemen met hun passie voor muziek het publiek moeiteloos mee en bieden hen zo een geweldige zomeravond. Alsof dat op nog niet genoeg is, zal ook full-size big band Bflat een swingend optreden verzorgen en zullen tijdens de Rosmalense Kermis (van 5 t/m 9 augustus) weer meerdere (Nederlandstalige) artiesten present zijn.

Natuurlijk is ook aan de jongste bezoekers gedacht. Een programma met straattheater neemt de kinderen mee op doldwaze avonturen. Op bezoek komt Piraat Zeebeen met een hutkoffer vol verrassingen. Ari Safari is net terug van zijn geweldige safari-reis en komt laten zien en horen wat hij beleefd heeft. Pio Piloot neemt zijn reizigers mee op een spannende vlucht en clown Babsie met haar muzikale ballonentafel tovert de meest prachtige balloncreaties tevoorschijn.
Daarnaast wordt door Dream Dance een dance workshop en door boekhandel De Omslag een voorleesmiddag georganiseerd. Al deze activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het gezelligste horecaplein van de hele gemeente ’s-Hertogenbosch: De Driesprong in hartje Rosmalen.

De zomer in Rosmalen wordt feestelijk afgesloten met het KOM-festival op 10 september 2023. Maar de bezoekers hoeven daar niet lang om te treuren. Want het einde van de zomer betekent meteen het begin van een prachtig najaar met traditiegetrouw een volle evenementenkalender.
Kijk voor de volledige agenda, data, tijdstippen en meer informatie (bijvoorbeeld over hoe je aan te melden voor b.v. een workshop) en updates op www.welkominrosmalen.nl. Hou ook de social media kanalen van Welkom in Rosmalen goed in de gaten.

Lees ook