Foto: Pauline
Foto: Pauline PAULINE LUYBEN

Speeltuin ‘t Kwekkeltje viert jubileum met junglethema

Nieuws

ROSMALEN – Het is zaterdagochtend 10.00 uur als we in Speeltuin ’t Kwekkeltje afgesproken hebben om over het 30-jarig jubileum te praten. Het is mooi zonnig weer en op dat moment nog rustig in de speeltuin. Maar voordat we een half uurtje verder zijn stroomt de speeltuin vol met jonge bezoekers en hun ouders. Speeltuin ’t Kwekkeltje is een populaire locatie waar kinderen heerlijk kunnen spelen en ouders (in het zonnetje) toe kunnen kijken.

Door Corrianne Schijvens-van Hassel

Op zondag 11 juni viert Speeltuin ’t Kwekkeltje het 30-jarig jubileum met een themadag tussen 10.00 en 17.00 uur. De feestdag is samengesteld door vier van de vrijwilligers die kozen voor het thema ‘jungle’ en de entree is die dag, net zoals altijd overigens, gratis. Frank Ligthart, dit jaar al 30 jaar voorzitter van de speeltuin: “Ga op 11 juni mee met Sjari op Safari en ga samen op ontdekkingsreis door ’t Kwekkeltje. Tijdens Sjari’s sidderende junglequiz leer je van alles over de jungle en de fascinerende dieren die er leven. Durf je het aan? Er is gratis snoep, ranja, ijs, fruit en snackgroenten voor de kinderen. En bij een plaatselijke cafetaria kan er na afloop een frietje gehaald worden. Bij de entree van de speeltuin krijgen de kinderen een stempelkaart voor de gratis versnaperingen.”
Frank Ligthart wilde 30 jaar geleden iets kunnen betekenen voor de maatschappij. “Ik was nauw betrokken bij de oprichting van de speeltuin. Nu, 30 jaar later is de volgende generatie alweer aan zet. Ik ben blij dat we deze speeltuin toen hebben kunnen realiseren. Mensen die toen kind waren komen nu met hun kinderen naar ’t Kwekkeltje. Zelf ben ik voor het eerst niet alleen als voorzitter maar ook als bezoeker met mijn eigen kleinkinderen in de speeltuin te vinden. Ik zie mensen en kinderen genieten en dat is gaaf! Afgelopen winter is er hard gewerkt aan een belevingspad wat al klaar en toegankelijk is maar op 8 juli pas officieel geopend wordt. We wilden iets meer dan een blotevoetenpad en hebben ervoor gekozen om alle zintuigen te prikkelen. Dit pad is zoals bijna alle andere speeltoestellen ook geschikt voor kinderen met een beperking.”

Samen met haar broertje Scott schuift Jip Kooij (7) aan tafel aan en vertelt: “Ik kom lopend of op de fiets naar de speeltuin, we wonen hier lekker dichtbij. Ik vind het nieuwe belevingspad heel leuk en vooral de trampoline en de muziekdingen op dat pad, ik hou van muziek. Maar ik ga hier ook schommelen, soms wel drie keer per week en soms ook een week niet. Ik loop altijd door de speeltuin heen en kijk verder wel wat ik ga doen. We gaan wel eens met de oppas naar de speeltuin, kei leuk. En als papa en mama ‘s-avonds de speeltuin gaan opruimen mogen we ook mee als het vakantie is en we de volgende dag niet naar school hoeven. Ik heb zin in het junglethema, in de glittertattoos en de jungledieren die naar de speeltuin komen.”
Scott Kooij (4) is ook helemaal weg van het nieuwe belevingspad: “Ik laat me op mijn billen op de trampoline vallen, het is heel leuk om daar te spelen. Ik ga misschien wel honderd keer naar de speeltuin toe. Ik kom hier ook vaak vriendjes tegen. Ze hebben ook een waterbrug en mama vindt het niet altijd leuk als ik op de brug ga spelen. Die brug gaat over het water en als ik eraf val wordt ik nat. Ik vind dat wel heel leuk. Toen ik klein was heb ik slingerende apen in de dierentuin gezien en nu hoop ik dat er ook apen naar de speeltuin gaan komen met het feest want die wonen in de jungle. Daar onder die (oranje)boog kun je spelletjes spelen zoals ‘Kraak de code”, die zijn ook heel leuk. Ik ken ze allemaal.” www.kwekkeltje.nl

Foto en foto voorpagina: Pauline Luyben/paulinefotografeert.nl

Foto: Pauline

Lees ook