21 juni 2022

Bossche Opera in natuurtheater

DEN BOSCH – Op zaterdag 9 juli a.s. presenteert de Vereniging Bossche Opera (VBO) in samenwerking met de Vereniging Osse Opera (VOO), het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch (FOH) en vijf professionele solisten de productie ‘Opera onder de sterren’ in het Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Ze gaan de opera Cavalleria rusticana van Pietro Mascagni volledig scenisch opvoeren. Raoul Op ’t Hoog tekent voor de regie en het geheel staat onder leiding van dirigent Lex Bergink.

17 juni 2022

Programma WiSH Outdoor compleet

LAARBEEK – Als er één festival in de goed gevulde Nederlandse festivalkalender is die er dit jaar qua sfeer, programma en decoratie uitspringt, is het wel de aankomende editie van het spraakmakende muzikale cross-over weekendfestival WiSH Outdoor ‘A Weekend Adventure Awaits’ dat op vrijdag 1 juli, zaterdag 2 juli en zondag 3 juli plaatsvindt op het volledig nieuw ontworpen festivalterrein in Beek en Donk. Met nog zo’n twee weken te gaan tot WiSH 2022 laat de organisatie weten dat de line-up nu écht compleet is met de toevoeging van nóg meer acts, waaronder het programma van Smèrrig en van de Tipsy Pub

17 juni 2022

Kunstexpo Zorgatelier in Rosmalen

ROSMALEN – Het vijfjarig jubileum van zorgatelier Verbeelderij brengt hen in de gelegenheid om komende week te exposeren met bijzondere werken in Perron-3 te Rosmalen. Verschillende kunstenaars met diverse achtergronden tonen hun werk waarin ze hun eigen verhaal vertellen. De expositie biedt een gevarieerd aanbod van keramische werken tot borduursels en schilderijen.

16 juni 2022

The Ceder Stars and Friends

ROSMALEN – Op zondag 26 juni spelen The Ceder Stars een herhalingsoptreden in Partycentrum De Kentering te Rosmalen. Deze 60’er jaren-beatband stond op zeer jonge leeftijd al voor de Belgische televisie, maakte een plaatopname en was vooral bekend met zijn tweemaandelijkse optreden in de toenmalige Veemarkthallen.

19 mei 2022

Gratis naar 7th Sunday

ERP –De Rosbode geeft twee tickets weg voor 7th Sunday 2022. Wil je gratis kans maken op een van deze kaarten?   Stuur dan je antwoord op de volgende vraag voor maandag 23 mei aanstaande door naar lezersactie@janenjanmedia.nl: ‘Met wie heeft Tiësto de single Savage opgenomen?’ Vergeet niet om je naam, leeftijd, woonplaats en mobiel […]

10 mei 2022

Harmony of Hardcore en 7th Sunday op weg naar ‘mooiste editie ooit’

ERP – Tijdens het Pinksterweekend, zullen op 4 & 5 juni Harmony of Hardcore en 7th Sunday voor het eerst sinds 2019 weer gehouden worden. Par-T, de organisatie achter beide evenementen, is blij dat ze dit jaar weer aan de slag kunnen en rekenen op een mooi festivalweekend. “Voor ons zijn alle puzzelstukjes op de goede manier in elkaar gevallen.”

07 mei 2022

Grote Kunstmarkt ´Klein Montmartre´ in Rosmalen

ROSMALEN – Op zondag 15 mei keert de traditionele kunstmarkt in het centrum van Rosmalen na de coronaperiode terug en wordt meteen een van de grootste kunstmarkten in Brabant! KuBra-Art en de ondernemers hebben de handen ineengeslagen en kunnen dit jaar extra uitpakken en toveren het centrum om tot de karakteristieke Parijse kunstenaarsbuurt!

04 mei 2022

Win VIP-kaarten voor Typhoon op Jazz in Duketown

DEN BOSCH – Na twee aangepaste edities is Jazz in Duketown dit jaar weer terug in de binnenstad van Den Bosch. Bezoekers kunnen bij de verschillende podia genieten van swingende brassbands tot gipsy jazz-zangeressen en van dansbare grooves en feelgood-vibes tot jazzy hiphopsounds; alles komt voorbij. Straigh-ahead jazz en modern creative, alle soorten jazz komen […]

30 april 2022

Let St. Cecilia entertain you

ROSMALEN – St. Cecilia trapt op zondag 15 mei om 14.00 uur de feestelijkheden rond haar 100-jarig bestaan af met een speciaal jubileumconcert in Perron3 in Rosmalen. Het programma start met een enerverende wereldreis. Reisleiders van de Rosmalense komedie brengen het publiek van het ene naar het andere continent. Zo kom je met het Harmonieorkest in Australië en Azië. Het orkest Next Generation speelt muziek uit Europa en Afrika en de jeugd samen met de slagwerkgroep laat het publiek de Noord- en Zuid-Amerikaanse sound beleven.

15 april 2022

Vertelling over San Sebastian

ROSMALEN – Op vrijdag 22 april komt Johan Wierenga bij El Bosco vertellen over de stad San Sebastián en zijn omgeving.Johan verblijft regelmatig in het noorden van Spanje, waar zijn vrouw vandaan komt. Hij zal ons meenemen langs een paar mooie plekken in de stad en meer inzicht geven in zijn historie en cultuur. Daarnaast brengen we een bezoek aan plaatsen als Hondarribia, Guetaría en het prachtige museum Chillida in Hernani.