03 augustus 2022

Eet meer groente en fruit aan de hand van deze tips

De richtlijnen voor het eten van groente en fruit zijn momenteel 250 gram groente en twee stuks fruit. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld voldoende vitamine C binnen. Deze vitamine ondersteunt onder andere je immuunsysteem, speelt een rol bij de vorming van botten en het normaal functioneren van de huid. Helaas lukt het een groot deel van […]

13 juni 2022

Slotenmaker Antwerpen en andere vaklui die je in je telefoon opslaat

Wanneer je een eigen huis betrekt in de grote stad, is het handig om een aantal vaste contacten in je telefoon op te slaan. Er zijn tal van klussen die je soms stante pede gedaan wilt hebben. Gelukkig zijn voor elk karweitje alle erkende vakmensen in een stad verzameld op speciale platformen. Een aantal voorbeelden […]

28 maart 2022

Verhuizen naar Amsterdam, een specialisme op zich

Nu is een verhuizing naar willekeurig welke woonplaats al een aardige expeditie die je secuur plant, maar wanneer je richting de hoofdstad van ons land verhuist, vergt de operatie nog wat meer aandacht. Er zijn tal van redenen om dan niet alleen ‘verhuisbedrijf’ in te tikken, je leidt de boel in betere banen met de […]

27 januari 2022

Digitaal binnenkijken bij Bernrode op zondag 30 januari

HEESWIJK-DINTHER – Vanwege de coronamaatregelen is de open dag van Gymnasium Bernrode dit jaar digitaal. Ouders en leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen online een rondleiding door de school krijgen op zondag 30 januari 2022 van 11.00 tot 14.00 uur. Maar wat maakt Bernrode nu anders dan andere middelbare scholen? Broers Guus en Ties mochten allebei zelf hun eigen school kiezen. Samen met hun moeder Danna vertellen ze wat ze het beste van Bernrode vinden.

30 november 2021

Coronasteun voor ondernemers uitgebreid

NEDERLAND – Om het aantal contacten tot een minimum te beperken en daarmee de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, worden de coronamaatregelen verder aangescherpt. Het demissionaire kabinet ziet dat dit grote gevolgen heeft voor ondernemers en werkenden en breidt daarom het steunpakket fors uit. Zo keert de loonsubsidie NOW terug en verhoogt het kabinet de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Met deze uitbreiding is bijna 2,2 miljard euro gemoeid. Deze uitbreiding van het steunpakket komt bovenop de coronasteun die het kabinet op 16 november 2021 aankondigde.

22 oktober 2021

Gewijzigde aanvangstijden muziekevent

ROSMALEN – Veel bluesliefhebbers herinneren het zich nog als de dag van gisteren: zaterdag 3 november 2018 betrof de mogelijk allerlaatste editie van het Ros bluesfestival.
Gebrek aan sponsoren alsmede het ontbreken van de zo nodige subsidies heeft de organisatie toen tot dit besluit gedwongen.

20 oktober 2021

Tien tips bij de aanschaf van meubels

1.Noteer aan welke minimale en maximale eisen het meubel moet voldoen. 2.Neem de tijd om je oriënteren. 3.Vergelijk aanbiedingen. 4.Laat je goed voorlichten door een erkend meubelspecialist. 5.Informeer naar alternatieven. 6.Kijk bij zitmeubels of ze voldoende steun geven, prettig zitten en aansluiten bij de lichaamslengte. 7.Houd er rekening mee dat meubels vaak jarenlang mee moeten […]

28 september 2021

Start bouw Pastoriestraat

ROSMALEN – Op maandag 27 september jl. droeg het Parochiebestuur van de Pastorie in Rosmalen officieel de sleutel van het pand over aan woningstichting JOOST.
JOOST is vanaf dat moment eigenaar van de pastorie met aangrenzende tuin. Ontwikkelaar SMT Bouw & Vastgoed uit ‘s-Hertogenbosch verbouwt in opdracht van JOOST het huidige gebouw en plaatst 12 zelfstandige woonstudio’s in de tuin.