20 mei 2022

Gratis evenement met kunst, cultuur en sport

DEN BOSCH – Zorg dat je zaterdag 28 mei tussen 16.00 en 18.00 klaar staat op het Flik-Flak terrein! Vanaf dat moment begint de centrale start voor de Stoet van Bosch Beweegt. Tijdens dit gratis evenement wordt het Burgemeester van Zwietenpark omgetoverd tot een theatrale wandelroute met allerlei Bossche kunst, cultuur en sport langs de […]

20 mei 2022

Opening nieuw parochiecentrum achter Lambertuskerk

ROSMALEN – Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, wordt het nieuwe parochiecentrum officieel geopend. Een unicum in de rooms-katholieke werd in Nederland, waarin kerken afgestoten worden en er amper vernieuwing, slechts renovaties plaatsvinden. Hoe kan het dan in Rosmalen wél gebeuren?

20 mei 2022

Rosmalense schaakvereniging De Kentering viert 50-jarig jubileum

ROSMALEN – In oktober 1971 werd in Rosmalen schaakvereniging De Kentering opgericht en deze club bestaat nu dus alweer vijftig jaar. Aanstaande zaterdag 21 mei wordt dit gevierd met een simultaanwedstrijd en een etentje voor de leden. De simultaan zal worden gegeven door grootmeester Bianca de Jong-Muhren. Bianca is een oude bekende van De Kentering, […]

17 mei 2022

10.000 euro voor Energy4all

ROSMALEN – Studenten van het Koning Willem 1 college uit Den Bosch organiseerde een prachtig weekend voor de stichting energy4all. Deze stichting zet zich in om het mogelijk te maken een medicijn te kunnen laten ontwikkelen door Prof Jan Smeitink van het Radboud UMC in Nijmegen. Een medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

16 mei 2022

Meezingen kan, bij Zing Dan

‘S-HERTOGENBOSCH – Zin om te zingen? Het toegankelijkste koor van Den Bosch en omgeving zingt weer. Zing Dan! bestaat alweer vijf jaar en kan nog meezingers gebruiken. Ervaren en onervaren zangers, iedereen is welkom. Het repertoire gaat van Blackbird van The Beatles tot Calm after the storm van The Common Linnets. En van de Amsterdamse grachten tot California dreamin’. Zelfs het winnende songfestivallied Arcade van Duncan Laurence is speciaal voor dit koor gearrangeerd.

14 mei 2022

SJV Prom Night

ROSMALEN – Wil jij dit jaar je basisschoolperiode in stijl afsluiten? Heb je wel zin in een avond glitter en glamour en vind je het gaaf om in je mooiste kleding over de rode loper te lopen? Kom dan naar de Prom Night van SJV! Als jij zorgt voor die geweldige outfit, vervoer* en je party mood, zorgen wij voor de deejays met geweldige muziek, de locatie met toffe aankleding en natuurlijk een fotograaf die jou en je vrienden voor altijd vastlegt.

12 mei 2022

Kijken bij het Rosmalens Mannenkoor op vier repetitie-avonden

ROSMALEN – Samen met honderden koren in ons land doet het Rosmalens Mannenkoor mee met de Open-Koren-Weken in de periode van circa half mei tot en met half juni. De deur van de repetitiezaal staat vier donderdagen open voor nieuwe zangers, maar zeker ook voor mannen die willen ontdekken of ze het zingen in een koor leuk vinden.

10 mei 2022

Klets van ons Eigen

Ze verveelde zich. Vond het saai. Snapte alles toch al. Dus had het geen verrassing moeten zijn toen onze Vrolijke Sloper aankondigde dat ze de eindcito van groep 8 wilde maken. Let wel: ze zit nu in groep 4.