24 juni 2022

Zorgboerderij Binckhorst rouwt om doodgebeten schapen

ROSMALEN – Het zal u vast niet ontgaan zijn dat er negentien schapen op de heide in de buurt van De Binckhorst zondag 19 juni overleden zijn. Uitgebroken herdershonden zijn in het buitengebied terecht gekomen en hebben een deel van de kudde doodgebeten. De kudde schapen loopt los in een gebied waar dat is toegestaan en loslopende honden niet welkom zijn. Inmiddels heeft een dierenarts nog eens drie schapen in laten slapen omdat ze er te slecht aan toe waren en is het de vraag of andere gewonde schapen van deze aanval gaan opknappen.

22 juni 2022

Kjeld Zwitserloot wint nationale wetenschapsolympiade

ROSMALEN – Kjeld Zwitserloot (15 jaar) uit Rosmalen, 3-vwo leerling van het Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel, heeft de nationale eindronde voor de 19e International Junior Scienceolympiad (IJSO) gewonnen. Aan de landelijke eindronde die op 17 juni gehouden is op HAN University of Applied Sciences in Nijmegen deden 25 leerlingen mee: 10 meisjes en 15 jongens, voor het merendeel uit leerjaar 3-havo of 3-vwo. Arthur van Ballegoij (15 jaar) van het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven werd beste havist.

21 juni 2022

Buurtkasten in Hintham

HINTHAM – Je ziet ze op steeds meer plaatsen verschijnen: buurtkasten. Ook in de centrale hal van het flatgebouw Hoogveld in Hintham zijn er deze week twee geplaatst. Bewoonster Joyca kwam met dit initiatief. En samen met Farent hebben we dit nu opgepakt.

19 juni 2022

OJC Rosmalen promoveert naar de 3e divisie

ROSMALEN – OJC Rosmalen is gepromoveerd naar de 3e divisie zondagamateurs. De ploeg heeft vanmiddag het beslissende nacompetitieduel met V.V. Hoogland met 4-2 gewonnen. Na de thuisoverwining is het groot feest.  (Foto: OJC Rosmalen)  

19 juni 2022

Klets van ons Eigen: Traktatie

Er zijn veel dingen die je kunt vergeten, die geen gevolgen hebben. Of tenminste geen serieuze. Hooguit een betaald, maar niet gegaan consult van de tandarts. Het wordt wat lastiger als je op zondagavond denkt: was er niet iets met traktaties?

18 juni 2022

Reünie St Cecilia 100 jaar

ROSMALEN – Muziekvereniging St Cecilia bestaat 100 jaar! Eén van de jubileumactiviteiten is een reünie op zaterdag 16 juli 2022 in Perron-3 te Rosmalen.
Over een maand is het dus al zover. De organisatiecommissie heeft de uitnodigingen met een aanmeldformulier verstuurd. Bent u / jij oud-lid en heb je geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mailtje naar 100jaar@stcecilia.nl ! We willen natuurlijk graag iedereen weerzien!

17 juni 2022

Zwaffelaars winnen zeskamp RKKSV

ROSMALEN – Afgelopen zaterdag heeft de 34e zeskamp bij voetbalvereniging RKKSV Kruisstraat plaatsgevonden. Een dag waarop de teams zich van de sportieve kant hebben laten zien. Het doel op zo’n dag is zoveel mogelijk punten te behalen.“Kleerhangers gooien”, “Klaver Bungee” en “Flip it” zijn enkele van de tien proeven die vol overgave zijn gespeeld.

16 juni 2022

Win weekendtickets voor WiSH Outdoor 2022

LAARBEEK  – Wil je kans maken op twee full-weekend tickets voor WiSH Outdoor in Laarbeek? Stuur dan het antwoord op de volgende vraag voor dinsdag 21 juni aanstaande door naar lezersactie@janenjanmedia.nl : ‘Wat zijn de namen van de vier onontdekte werelden van WiSH Outdoor?’ Vergeet niet om je naam, leeftijd, woonplaats en mobiel nummer in je mail […]

16 juni 2022

Frisbees te leen

DEN BOSCH – Het sociale karakter van de sport in combinatie met het actieve, maken het een erg leuke sport om te beoefenen. Bij Swamp Dragon willen we graag nog meer mensen in contact brengen met deze sport en daarom hangen er vanaf 9 juli op drie plekken in de gemeente ‘s-Hertogenbosch kastjes met daarin […]

15 juni 2022

De eerste Bossche boules rollen

DEN BOSCH – De Bossche kalender staat bol van jeu de boules-evenementen die, verspreid door de Brabantse hoofdstad, in de zomer van 2022 plaatsvinden. Met de eerste openingsdag van de nieuwe accommodatie van Pétanque Union Bois le Duc aan De Fuik 10 is de spreekwoordelijke aftrap gemaakt.