09 januari 2023

Waarom je in 2023 moet starten met SEO

Of je nu online een product of dienst aan wilt prijzen, als je SEO op de juiste manier inzet kun je gemakkelijk een groot publiek bereiken. Dit is namelijk dé manier om bezoekers te trekken via zoekmachines, die precies op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt. Het is weliswaar niet gemakkelijk om te beginnen met SEO, maar met een beetje hulp van SEO bureau Doublesmart staat jouw webshop of website binnenkort een stuk hoger in de zoekresultaten van o.a. Google. Hoe de experts van Doublesmart dat doen? Door aandacht te besteden aan de drie pijlers van SEO, namelijk Content, Techniek en Autoriteit.

Sterke content creëren

Het eerste wat je moet (laten) doen om hoger te ranken in zoekmachines, is sterke content creëren. De teksten op je website moeten voldoen aan een aantal eisen, willen zoekmachines ze interessant genoeg vinden om aan hun gebruikers te tonen. Allereerst moet je er de juiste zoektermen in verwerken. Daarmee vertel je zoekmachines in feite bij welke zoekopdrachten jouw content relevant is. Daarnaast moet je je teksten scanbaar maken. Maak alinea’s niet te lang, zorg voor duidelijke, beschrijvende titels en tussenkopjes en gebruik waar nodig bullet points. Zo is hij goed leesbaar, en zorg je ervoor dat mensen langer op je website blijven.

De techniek achter je website

Je kunt nog net zo’n sterke content hebben gecreëerd, maar als je website technisch gezien niet goed in elkaar zit, zul je niet hoog ranken. Zoekmachines zien namelijk als de structuur van je website niet slim in elkaar zit, als de website super traag laadt of als er veel gelinkt wordt naar niet (meer) bestaande pagina’s. Dit zorgt allemaal voor een verminderde gebruikerservaring. Vandaar dat zoekmachines ervoor kiezen websites die technisch gezien slecht in elkaar zitten minder hoog in de zoekresultaten te tonen.

Laat je domein autoriteit groeien

Als laatste is het ook erg belangrijk om de domein autoriteit van je website in de gaten te houden. Dit getal geeft namelijk aan wat de waarde van je domein is. Hoe hoger deze waarde, hoe hoger zoekmachines je website in de zoekresultaten zullen plaatsen. Je kunt deze autoriteit verhogen door aan linkbuilding te doen. Hoe meer links je hebt naar jouw website, hoe hoger je autoriteit, en dus hoe hoger je in de zoekresultaten zult staan. Dit is een essentieel onderdeel van je SEO strategie, want zonder kwalitatief goede backlinks zul je niet hoog ranken in zoekmachines.

Linkbuilding kun je uitbesteden aan SEO bureau Doublesmart, maar soms kun je ook zelf al voor een paar goede links zorgen. Schrijf bijvoorbeeld gastblogs in ruil voor een link naar je website, of geef producten weg voor reviews. Wees daar creatief in, maar zorg er wel voor dat de website waar je content op plaatst een relevante doelgroep heeft.

Foto's:


s