09 januari 2023

Kapsalon Petit Rosmalen : ‘We staan voor u klaar om uw haren mooi te maken’

 

ROSMALEN – Sinds januari 2022 is Kapsalon Petit gevestigd aan de Schoolstraat in Rosmalen op nummer 10. Debbie Vleminckx staat vijf dagen per week met haar team voor u klaar om u van dienst te zijn  in haar kapsalon volgens de ‘Salon Emotion’ methode.

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

Het motto van Kapsalon Petit is ‘Mooi haar maken’. Debbie Vleminckx (39): “ Het Salon Emotion concept wil zeggen dat we in meerdere ruimtes werken en iedere ruimte bezorgd de klant een andere emotie, andere prikkels. In de vorige salon werkte we ook al via dit concept. Die vorige locatie aan de Korte Nieuwstraat miste alleen uitstraling aan de buitenkant, de salon viel niet genoeg op.  Hier in de Schoolstraat is het concept compleet, valt de salon meer op in het straatbeeld en heb ik de salon naar wens in kunnen richten. Het interieur straalt Parijs in Rosmalen uit in de jaren ’30. We hebben voordat we dit pand betrokken kort, maar krachtig verbouwd. Van de oude voordeur hebben we de balie gemaakt, het bestaande pand uitgebreid en hebben we zoveel mogelijk van de charme van het pand kunnen behouden. “

Debbie Vleminckx startte haar carrière als kapster op haar 15eals stagiair bij Kapsalon Petit. De kapsalon die in 1992 begon aan de Graafsebaan, vervolgens verhuisde naar de Hoogstraat om uiteindelijk na de overname door Debbie in 2005 verder te gaan in de Korte Nieuwstraat in een aanbouw aan huis. Debbie: “Na de tweede lockdown zijn we in januari 2022 op deze locatie open gegaan. We werken in verschillende ruimtes met een apart kleurgedeelte waar de klant niet de hele tijd in de spiegel naar zichzelf hoeft te kijken met folie en verf in het haar. Maar wat een sfeervolle ruimte is waar de koffie en thee klaar staat en je terwijl de verf intrekt, kunt werken aan tafel. Dit concept is van een leverancier en we werkte er in de oude locatie ook al mee. De afgesloten wasruimte geeft je het gevoel van wellness en is tevens bedoeld om te kunnen relaxen. Als derde hebben we dan nog een apart knip- en föhngedeelte gecreëerd. “

Kapsalon Petit neemt ruim de tijd voor de klanten. De producten zoals verf en shampoo waarmee gewerkt wordt zijn van Artego en tevens heeft Kapsalon Petit de producten voor thuisgebruik in de verkoop. Debbie: “De producten van Artego bevallen ons heel goed. We zijn in de kapsalon met vier dames werkzaam en daarnaast hebben we twee zaterdaghulpen. Deze duidelijke nieuwe locatie heeft al diverse nieuwe klanten opgeleverd. Met ons motto: ‘Mooi haar maken’ gaan we met nieuwe klanten eerst het gesprek aan. Wat wil de klant, waarmee kunnen we de klant blij maken? We volgen de trends op de voet om van de laatste haarmode op de hoogte te blijven en laten ons regelmatig bijscholen. Ons werk bestaat voornamelijk uit kleuren en knippen, we zetten geen extension.”

Debbie: “Het kappersvak geeft me een enorme voldoening. Ik geniet ervan om mensen blij te kunnen maken. Het is ook ons doel om mensen met een goed gevoel naar huis te kunnen laten gaan. Samen met mijn jong en enthousiast team heet ik u graag van harte welkom. We staan voor u klaar op dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur. Op woensdag en donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 14.00 uur.”

 

Kapsalon Petit Schoolstraat 10 5241 VB Rosmalen www.kapsalon-petit.nlTelefoon: 073.51.17.188 www.instagram.com/kapsalonpetitwww.facebook.com/KapsalonPetit

 

Foto's:


K