15 november 2022

Zilveren en Bronzen plak voor Tomoe Dojo

ROSMALEN – Maar liefst vier Tomoe Toppers maakten onderdeel uit van het nationale selectieteam op het Europees Kampioenschap Kyokushin Karate in Lissabon! Na maanden van voorbereiding gingen Lars van Oversteeg, Josien van Riet, Chloë Roos en Sera Vullers in Lissabon de tatami (gevechtsmat) op. Lars, Josien en Sera starten de dag op Kata (schijngevecht).

In grote poules met telkens 20 deelnemers uit onder andere Armenië, Bulgarije, Polen, Israël en Spanje weet Lars zich met zijn Tsukino Kata als 2e, met een 6,9 gemiddeld, te plaatsen voor de finale (de beste vier). Ook in de finale houdt de jonge Lars (12) stand met de Yantsu (Kata) en mag met een 7,3, voor plek twee aan het eind van de dag het podium op.
Na het Kata onderdeel start in de middag het kumite toernooi. Sera en Chloë worden door de nationale bondscoaches begeleid. Alhoewel Chloë een goede partij neerzet tegen een Poolse dame, beslissen de scheidsrechters voor de Poolse. Ook Sera begint haar toernooi tegen een Poolse tegenstander. Ze zijn de twee lichtste dames in de poule (meisjes 16/17, -60 kg.). De 1e twee minuten gaat het gelijk op, Hikiwake (gelijk spel). Trainer/coach Sensei Jet weet dan echter al dat ze de partij naar zich toe gaat trekken. In de verlenging, opnieuw 2 minuten, blijkt al snel dat Sera de fittere is en vecht zich daarmee naar de volgende ronde. Op haar 12e zei ze het al: op m’n conditie ga ik het gewoon niet verliezen! In de tweede ronde vecht ze tegen een ietwat zwaardere Israëlische dame. Alhoewel Sera scoort met een jodan mawashi (ronde schop naar het hoofd), wordt deze niet gewaardeerd, opnieuw hikiwake. Na de verlenging wordt Sera verwezen naar de 3e plek, brons!
De huldiging van deze Tomoe Toppers vindt plaats in de dojo in Rosmalen! Overigens komen de vier aankomend weekend, samen met nog een tiental andere Tomoeërs alweer in actie, op de internationale Itachi-cup in Middelharnis!

De Rosmalense EK-deelnemers

Foto's:


0