09 november 2022

Thierry Dirks en Huub Sleutjens zevende op NK judo -15 jaar

ROSMALEN – Thierry en Mathieu Dirks, Huub Sleutjens en Neala Janse deden zaterdag 4 november mee aan het Nederlands Kampioenschap judo onder 15 jaar in Hoogeveen. Voor alle vier is dit de eerste keer dat ze op zo’n belangrijk toernooi staan en zich kunnen meten met de Nederlandse top. Ondanks het prestigieuze toernooi en de autorit van twee uur staan de koppies fris. Ook de goedgevulde sporthal met zo’n 1000 toeschouwers brengt ze niet van hun stuk. Er is alleen gezonde spanning.

Voor Thierry Dirks is dit zijn laatste jaar in de leeftijdsklasse -15 jaar en hij komt uit in de gewichtsklasse +66 kg. Thierry gaat goed van start en wint zijn eerste partij snel met ippon. Zijn volgende tegenstander is een jongen die 13 kg zwaarder is en dat merkt Thierry. Ondanks dat Thierry bijna twee keer een wazari weet te scoren verliest hij. Hij moet naar de herkansingsronde. Hierin laat Thierry goed judo zien. Daarna begint de partij om de herkansingsfinale te halen. Thierry treft dezelfde tegenstander waar hij eerder van verloor en die is ook nu te sterk. Thierry wordt zevende wat een erg goede prestatie is.

Huub Sleutjes, uitkomend in de klasse -38 kg, is tweedejaars -15. Hij verliest zijn eerste wedstrijd. De derde plaats via de herkansing is nu het hoogst haalbare. Huub is niet aangeslagen en wint in de herkansingsronde 4 partijen op rij. Zijn tweede partij wint hij met een fantastische ippon en in de vierde partij weet hij de Zuid-Nederlands kampioen te verslaan. Huub gaat vervolgens judoën voor de herkansingsfinale, maar verliest helaas. Hij wordt ook zevende.

Voor Neala Janse (klasse -40kg) en Mathieu Dirks (klasse -50 kg) is het een leerzaam toernooi. Beiden verliezen hun eerste twee partijen en zijn daarna klaar. Toch kunnen ze terugkijken op een mooi toernooi.

Thierry Dirks (boven) met coach Nils van de Wetering, onder vlnr Huub Sleutjes, Mathieu Dirks en Neala Janse

Foto's:


0