15 november 2022

Prins Dirk d’n Urste en Jeugdprins Nick d’n Tweede zwaaien met carnaval de scepter

ROSMALEN – Zandhazendurp, Nog skónner dan gedocht moeten ook Dirk Verbiesen en zijn broer Ton gedacht hebben toen ze in het voorjaar werden gevraagd of ze met carnaval 2023 de scepter nog over Zandhazendurp wilde zwaaien.

Reeds vier keer was Prins Dirk d’n Urste aan de macht in zijn mooie durpke. Helaas gooide corona de afgelopen twee jaar roet in het eten van het hele carnavalsgebeuren waardoor geen volwaardig carnaval gevierd mocht en kon worden. Na het afscheid op het 11-11 bal in De Kentering op zaterdag 12 november keerde later op de avond Dirk en Ton Verbiesen om 23.11 uur terug als Prins Dirk d’n Urste en Adjudant Ton.

Op zondag 13 november was het de beurt aan de jeugd van Zandhazendurp. Tijdens een hevige strijd waar twaalf jongens en meisjes aan deelnamen werd uiteindelijk Nick van Overdijk gekozen als Jeugdprins Nick d’n Tweede, Tess van Dijk als adjudant Tess en Matthias Peters als ceremoniemeester. Samen met de jeugdraad van XI en de dansmariekes gaan ze er een grandioos carnaval van maken want ook zij zijn er van overtuigd dat Zandhazendurp Nog skónner dan gedocht is. Via de agenda op www.zandhazendurp.nl kunt u de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval en de Zandhazendurpse Clubkes volgen. Zien we je binnenkort op een van de vele evenementen verschijnen? Voel je welkom in Zandhazendurp!

Foto's:


0