16 november 2022

Galaconcert van de Eeuw

ROSMALEN – Muziekvereniging St. Cecilia in Rosmalen bestaat dit jaar 100 jaar. Dat is in 2022 gevierd met een scala aan muzikale evenementen. In mei was er een groots openingsconcert waar alle geledingen van St. Cecilia van zich lieten horen. In juli vond een feestweekend plaats met veel muziek, een play along, ontmoetingen met andere orkesten en met oud leden.

Op zaterdag 10 december wordt dit jubileumjaar feestelijk afgesloten met het Galaconcert van de Eeuw. Dat wordt vanaf 20.00 uur gehouden in Perron-3, inloop vanaf 19.30 uur.

Muziekvereniging St. Cecilia is ontstaan door een fusie tussen de Rosmalense Harmonie St. Cecilia en de Show- en Drumfanfare Hintham. De oudste fusiepartner Harmonie St. Cecilia werd opgericht in 1922. Daarmee is St. Cecilia een van de oudste verenigingen in Rosmalen. De vereniging St. Cecilia bestaat momenteel uit een tweetal orkesten, een slagwerksectie, een jeugdafdeling blazers en een ensemble voor speciale gelegenheden.

Tijdens het galaconcert zullen de beide orkesten van St. Cecilia optreden. Dit zijn het Harmonieorkest, onder leiding van Sandra van Luijtelaar en Next Generation, onder leiding van Rogier Monsieur.
Bij binnenkomst, vanaf half acht worden bezoekers op muzikale wijze verwelkomd door jongere leden van de muziekvereniging. Wat er in de pauze en na afloop van het concert gebeurt, is nog een verrassing, maar misschien gaan sommigen wel een dansje wagen op de klassieke dansvloer, speciaal voor deze gelegenheid ingericht.
Kledingvoorschriften zijn er niet, maar als bezoekers deze avond in stijl willen opluisteren door in feestelijke (gala) kleding te verschijnen wordt dat zeer op prijs gesteld!
Toegangskaarten á € 7,50 zijn verkrijgbaar aan de kassa en op de site van Perron 3.

Foto's:


0