27 oktober 2022

Veel records bij Reddingsbrigade

ROSMALEN – Inmiddels wordt er na het buitenseizoen weer hard getraind in het zwembad. Afgelopen zaterdag 22 oktober was het weer zover, het RBR tijdzwemmen, ons jaarlijkse meetmoment om te kijken of je sneller bent geworden dan vorig jaar.

RBR tijdzwemmen is een verenigingsevenement waar alle leden die minimaal in het bezit zijn van diploma B aan deel mogen nemen. Een hele stap om dan al het startblok op te klimmen. Dit jaar beklommen meer dan 30 zwemfanaten de startblokken om hun tijd van afgelopen jaar te verbeteren. Naast de school- en rugslag werden er door de aspiranten duikringen vervoerd. Bij de junioren en senioren werden de duikringen vervangen door poppen welke over 25 meter vervoerd moesten worden. Een volle (met water gevulde) pop weegt wel 60 kilogram! Het onderdeel vrijeslag met zwemvliezen gaf ook dit jaar weer een indrukwekkende golfslag in het bad.

Nieuw bij het RBR tijdzwemmen was dit jaar het hinderniszwemmen. Op de helft van het bad hangt in je baan een hekje, ofwel de hindernis. Hier moet je onderdoor. De jongste zwemmers zwommen 25 meter en moesten dus eenmaal onder de hindernis door. De oudere zwemmers kwamen het hekje twee keer tegen. Een leuke toevoeging en mooie oefening voor het NK pool wat in de maand november wordt gezwommen.

Het trainen in het buitenwater (het Ocean seizoen) en het 2e uur trainen in de week heeft ook dit jaar zijn vruchten afgeworpen. De sporters hebben bijna al hun persoonlijke records scherper weten neer te zetten, een prestatie van groots formaat. Wat een mooie prestaties!

We zijn zeer benieuwd naar de resultaten op het Nederlands Kampioenschap ILSE (individuele onderdelen) over enkele weken. Nog even de tijd om de puntjes op de i zetten en dan gaan we hier ook voor!

Het tijdzwemmen was weer een gezellige avond. Mede dankzij de vele medewerkers verliep alles soepel, waarvoor onze dank. Mocht je na het lezen van al onze artikelen enthousiast zijn geworden en/of wil je een keertje komen kijken wat het zwemmend redden, ofwel in wedstrijdvorm Lifesaving inhoud dan ben je van harte welkom. Stuur een mailtje naar secretaris@rbrosmalen.nl.

Foto's:


0