08 oktober 2022

Bijeenkomsten ‘Onbeperkt(e) buurten’: Hoe toegankelijk is jouw buurt?

 

ROSMALEN – Op welke plekken in de buurt kom jij graag, of juist liever niet? Bijvoorbeeld jouw favoriete parkje tussen de bomen, waar je zonder hindernissen op de weg kunt komen. Of die ene winkel waar je lastig kunt komen, omdat er altijd fietsen op de stoep staan waardoor je er met jouw rolstoel moeilijk langs kunt.

Hoe zorgen we er samen voor dat iedereen ├ęcht onbeperkt meedoet? De gemeente ’s-Hertogenbosch wil dat iedereen meedoet in onze gemeente. Daarom zijn we benieuwd naar waar jij tegenaan loopt in de openbare ruimte bij jou in de buurt. Zijn er dingen op het gebied van toegankelijkheid die anders kunnen? Beter moeten? Kom naar een van de inloopbijeenkomsten bij jou in de buurt en vertel daar hoe jij de openbare ruimte ervaart. We zijn benieuwd naar jouw kijk op jouw wijk.

Kom naar een van de bijeenkomsten ‘Onbeperkt(e) buurten’ en deel jouw ervaringen. Op donderdag 13 oktober is er een bijeenkomst bij ‘t Kwekkeltje aan de Sportlaan 14a, 5242 CR Rosmalen. Die duurt van 17.00 tot 19.00 uur.
Vooraf aanmelden is niet nodig. De organisatoren hopen dat inwoners met en zonder beperking elkaar hier op een bijzondere manier kunnen ontmoeten, met oog voor elkaar het gesprek voeren en samen tot nieuwe perspectieven komen. Met de bijeenkomsten willen ze kijken wat er nodig is om de openbare ruimte voor iedereen een fijne en toegankelijke plek te laten zijn.

Foto's:


0